Зареждане

'Червената кралица', която е готова да завладее Bellator MMA

'Червената кралица', която е готова да завладее Bellator MMA
Публикувано на: Януари 9, 2021 в 09:00 ч
Невероятна доза учудващи събития се развиваше през 2020 г., колкото по-нататък стигахме през годината. За да обобщим идеално 2020 г., ММА светът ни предостави междуполов двубой през ноември, като постави руската Дарина Маздюк срещу 240-килограмовия YouTube инфлуенсър, Григорий Чистяков.

28-годишният Маздюк има опит в ММА битките в категория петел и перо. Въпреки това, до нейната победа в първия кръг с TKO над пълничкия опонент, никой по света не беше чувал за нея.

Понякога всичко, което е необходимо, е само за един момент да те разпознаят в глобален мащаб.

„Идеята да се проведе тази битка дойде от мен“, каза Маздюк. „Нямаше вражда с Григорий. Имаше идея за сбиване между жена и мъж. Отдавна търсихме някой, който да се съгласи. Организаторите намериха двама бойци и от тях избрах Григорий.”


Преди Маздюк срещу Григорий на 26 ноември, „Червената кралица“ се би за последно през март, когато спечели с единодушно решение срещу Марина Кигелева. Победата удължи победната ѝ серията до 3 и както много другу бойни атлети през 2020 г., Маздюк гледа повече битки, отколкото участва - и тя набляга по-скоро класически двубои от миналото или женската сцена.

Московчанката е привързана към изкуството да удря и това е съвсем логично предвид нейния произход. По отношение на вдъхновенията и бойците, от които Маздюк се е радвал да се учи, тя отбелязва имена като Костя Цю, Анди Хъг, Лечи Курбанов, Федор Емеляненко, Питър Аертс, Мирко „Кро Коп“ Филипович, Семи Шилт и Бадр Хари.

„От детството гледам екшън филми с баща ми“, сподели Маздюк. „Бях изумена от физиката на Жан-Клод Ван Дам. Винаги съм искала да се науча как да контролирам тялото и да се бия.

Като дете учих в художествено училище. Започнах да тренирам бойни изкуства случайно, когато бях на 15 години. Започнах с руски ръкопашен бой, после самбо и накрая започнах да тренирам киокушин карате, на което посветих осем години от живота си."

Само пет срещи в кариерата ѝ - шест, ако включим и последната ѝ битка - Маздюк тепърва започва и се оказва в позиция от която  може да прави големи неща. На 15 декември се появи новина, че рускинята официално е подписала ексклузивен договор с Bellator MMA.

Вижте също:

През 2020 г. Bellator положи големи усилия за изграждането на тяхната и без това качествена женска дивизия в категория перо до такава степен, че сега е пълна с едни от най-добрите таланти в света. Въпреки че никога не се е състезавала в категория перо категория, Маздюк планира да свали килограми при дебюта си в промоцията.


Бившиата културистка има за цел да направи своя дебют тази пролет, но все още не е започнала да мисли за дати или опоненти. Както всички международни бойци, получаването на виза за да може да пътува е първата ѝ стъпка.

Дори за самата атлетка не е за вярване колко бързо са се развили нещата след победата ѝ над 240-килограмовия опонент.

„Bellator се свързаха с мен около една до две седмици след излизането на видеото на битката. По-специално след коментари за нашата битка от хора като Мики Рурк, Марк Годард и Майк О’Хърн.

„Да, разбира се“, отговори тя на въпрос дали е очаквала отзвука, който е била планирала след срещата ѝ с Григорий. „И ще получа още повече внимание, когато започна да завладявам Bellator.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес