Зареждане

Биография на Gokor Chivichyan

Биография на Gokor Chivichyan
Публикувано на: Март 3, 2009 в 15:55 ч

Gokor Chivichyan е треньор с неизмерим опит. Неговите познания са използвани от различни бойци в състезания като UFC, Pride, Extreme Pancrase и други. Gokor лично преподава граплинг на 400 ученика, като изнася частни тренировки и семинари по света. Неговата Hayastan MMA Academy е номер 1 доджо по джудо в САЩ, но е и един от най-добрите клубове по MMA в света.

Gokor започва тренировки още като пет годишен по борба в Dinamo Studio в Erevan, Armenia през 1968 г. През 1969 г. след само година тренировки по борба, той започва да тренира самбо. Тренира минимум 4-5 часа на ден с по-големи и опитни опоненти, като често надделявал.

През 1971 г. Gokor се състезава в първия си шампионат и печели националния шампионат по самбо за младежи в Армения. Той побеждава всички свои противници с лекота.

Когато става на 9 години, Gokor отново взима титлата в същото състезание в групата за младежи между 10 и 12 години.

1973 е важна година за Gokor, тъй като тогава той започва да тренира джудо. В първенство по джудо в Русия Gokor претърпява първата си загуба. Стигайки до финалите той си тръгва със сребърен медал след съдийско решение. Това само подтикнало Gokor да тренира по-усилено, обещавайки си че повече няма да губи двубой.

През 1974 г. Gokor се връща отново в Русия за да се бие в националния джудо и самбо шампионат за младежи. Изпълнявайки обещанието си той взима златния медал и в двете дисциплини.

От 1974 до 1979 Gokor продължава да се състезава и побеждава в джудото и самбото не само в съветския съюз, но и в Европа и в световни състезания.

През 1980 г. Gokor искал да отиде в Съветския олимпийски отбор по джудо, но бил пренебрегнат заради по-възрастен и опитен състезател, който спечелил златния медал. Въпреки това Gokor остава разочарован, че не е можел да се състезава на игрите.

Година по-късно Gokor и неговото семейство се преместват в Америка.

Gokor не забравя мечтата си да се състезава на олимпийските игри. Той бил награден за постоянството си след като се среща и тренира с легендарния джудист Gene LeBell. Gene започнал да преподава техники на Gokor, с който той преди не се е сблъсквал и това бързо подобрило уменията на арменеца.

Това били тежки времена за 17-годишният Gokor, който тренирал, учил английски, работил и се стараел да научи все повече за американската култура.

През 1982 той започнал да се състезава отново в състезания по джудо и професионални двубои без правила. Някои от двубоите били за пари, а други за удоволствие и опит.

Неговите умения и глад за съревнования го разходили на различни места като Франция, Япония, Тайланд, Мексико, канада, Германия, Англия и др. По време на тези състезания Gokor започнал тренировки по бокс и муай тай, за да усъвършенства играта си в стойка.

Мечтата на Gokor била да тренира усилено и да стане американски гражданин за да може да се състезава на олимпийските игри през 1984 от американския отбор по джудо, но не успял да вземе гражданство навреме.

През 1987 Gokor се състезава за международната световна купа по джудо в Испания. След 8 победи Gokor стига до финала срещу силен противник от Франция. След три минути в двубоя Gokor печели всички точки и побеждава.

Gokor среща някои от най-силните бойци в Бразилия, където тренира джу-джицу. Те били толкова впечателни от уменията на Gokor и го поканили да тренира при тях. И до ден днешен те са в добри отношения.

Джудо федерацията на САЩ помогнала на Gokor да вземе американско гражданство през ноември 1987 за да участва в олимпийските игир през 1988, но въпреки това времето не стигнало за подготовка на всичко необходимо и той пропуснал и тези игри.

До 1989 Gokor спечелил много титли и бил готов за нови предизвикателства, но решил да се оттегли непобеден и да се грижи за новородения си син на 16-ти май 1990 г.

Но двубоите били в кръвта на Gokor и той отворил своята Hayastan MMA Academy в Hollywood, California през 1991. Тази академия привлякла трениращи от целия свят и създала репутацията на най-доброто място за тренировки по MMA.

От самото начало учениците на Gokor започнали да стават шампиони в различни състезания по джудо и свободни двубои като UFC, PRIDE, Extreme Fighting и други.

Gokor получавал много покани от тези състезания да участва, но предпочитал ролята на треньор на шампиони.

През всичкото това време Gokor успявал да се сътезава и спечелиил US Judo Nationals през 1994.

На 17-ти юли 1996 се ражда втория син на Gokor.

През януари 1997 Gokor получава покана да се сътезава в свободни двубои. Противникът му бил Mr. Maeda от япония. Gokor победил за 51 секунди с armbar за радост на всички.

През тази година той бил включен и в Black Belt Hall of Fame и награден с престижното "Инструктор по джудо на годината" за 1997-ма.

Освен всичко това Gokor има и актьорска кариера както и участие в различни филми като Blood Sport II, Streets of Rage, Personal Vendetta и други.

В момента Gokor тренира професионални бойци и аматьори по джудо, самбо и MMA.

Много от шампионите по MMA днес са тренирали в Hayastan академията за да обменят опит с Gokor.

Той прави и семинари по целия свят и е треньор на полицията в LA. Освен тях е тренирал и агенти на FBI, SWAT и Interpol в Европа.

Gokor се е състезавал в над 400 свободни двубои, джудо и самбо срещи и няма загуба като професионален боец.

През 2008-ма Gokor взима златото в абсолютната категория на USA Judo Winter Nationals.

gokor chivichyan mma

 

MMA България

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес