Зареждане

Akira Bua: 12-годишната шампионка по бразилско джиу-джицу

Akira Bua: 12-годишната шампионка по бразилско джиу-джицу
Публикувано на: Март 18, 2017 в 18:24 ч
 
Какво сте правили, когато сте били на едва 12 години? Вероятно повечето от нас са си писали домашните и са чудили какви пакости да измислят с приятелите си. В което няма нищо лошо, разбира се. Всеки има право на нормално детство.


В случая на 12-годишната Akira Bua обаче, нещата са малко по-различни. Akira е свикнала да рита задници и да бъде победител, защото тя вече е шампион по бразилско джиу-джицу.

Тя започва да се занимава с бойни изкуства на 10-годишна възраст, а днес вече тренира бразилско джиу-джицу шест пъти в седмицата в клуба 10th Planet Jiu-Jitsu. Самата Akira споделя, че спортът я е научил най-вече на скромност и смирение.

“Когато за първи път навлезеш в спорта, трябва да започнеш да се учиш от загубите. Моят треньор винаги казва - “поняког печелиш, но понякога и губиш”. Мисля, че това е наистина силна фраза. Можеш да направиш не малко грешки, но това е окей, стига да се учиш от тях”, споделя с учудваща за годините си мъдрост малката Akira.

Въпреки скромната си възраст, Akira вече е достигнала ниво, което е отвъд годините й. Тя има множество златни медали от Световните шампионати IBJJF, All Americas, турнирите NAGA и други.

Попитана какво би посъветвала момичетата, които се чудят дали да се захванат със спорт, доминиран най-вече от мъже, Akira споделя: “Мисля, че трябва да пробвате. Като момичета, това ще ви направи по-силни. Не се оставяйте да бъдете подвластни на стереотипите.”

Akira споделя, че нейният идол в спорта е Mackenzie Dern, а дали тя ще тръгне по нейния път и дори един ден ще се насочи към ММА, това предстои да видим.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес