Зареждане

За добро или лошо е завръщането на Chael Sonnen в MMA?

За добро или лошо е завръщането на Chael Sonnen в MMA?
Публикувано на: Юли 8, 2011 в 14:15 ч

Малцина са бойците в смесените бойни изкуства, който са успявали да станат популярни в целия свят. Chael Sonnen e един от тях. Независимо дали го мразите или обичате, около него винаги има нещо скандално и привлекателно.

За мнозина е Sonnen се появи от нищото. Но с неговите три последователни победи (едната от тях над Nate Marquardt) и двубоят му за титлата срещу Anderson Silva американецът привлече вниманието върху себе си.

Преди двубоя за титлата Sonnen успя да извади от равновесие шампиона чрез словесната война която започна.  А представянето му в клектата бе повече от добро. "The Spider" получи здрав пердах в продължение на четири рунда, но в крайна сметка успя да запази титлата си, като в петия рунд успя да заключи противника си.  Но след това избухна допинг скандала и Sonnen бе остранен от спорта.

Някой фенове помнят изявите на Sonnen още от вече несъществуващата се организация WEC.  Той се занимава професионално с свободни боеве от 1997. Бил се е в полутежката категория, но след това се насочи към средната девизия. Има победи над бойци като: Yushin Okami, Nate Marquardt, Trevor Prangley, Jason Miller и Jason Lambert.

Sonnen е отличен борец и е бивш университетски шампион на "All-American".

Но напоследък спечели и славата си на Twitter боец,  състезател взимащ допинг и постояно плюване по противниците му стил WWE.

Следващата срещна на Sonnen ще бъде срещу Brian Stann на ММА състезанието UFC 136 на осми октовмри.

И тук идва логичния въпрос: "За добро или лошо Chael Sonnen ще бъде отново професионален боец?".

Доста феновете са на мнение, че за да си професиоанелн състезател трябва да подържаш определено ниво,  а не да си пътуващ цирк. Мнозина се притесняват, че той ще е само началото на един от много бойци, които ще бъдат известни с изявите си извън ринга. От друга страна има хиляди подражатели, които го обожават. Неговото поведение им допада: винаги да се шегува, да прави животът и боят по-забавни.

За различните хора, Chael Sonnen е различен. За някой той е туморът на спорта, който ще го отрови, за други той е  Andy Kaufman за ММА.

Независимо от характера му, този човек успява да напълни залите, всеки тръпне в очакване на новото му интервю, за да чуе поредната шега. Друг  такъв боец е  Brock Lesnar който е има огромна популярност в САЩ. 

В края на краищата всичко опира как гледате на този спорт, и какво вярвате, че е правилно за него. Как искате да се развие ММА?

Chael Sonnen ufc mma


Но едно нещо не подлежи на съменние -  Chael Sonnen е много добър боец. Може да го обичате, може да го мразите, но не може никой да отрече неговите качества в Октагона. Sonnen е може би първият UFC състезател, който успя да накара Anderson Silva да прилича на обикновен боец.

Sonnen срещу Stann. Какво да очакваме тук? Една голяма уста, срещу един голям герой. И двубой който може да определи претендент номер едно за титлата в средна категория.

Какво е вашето мнение? Трябва ли да го има Chael Sonnen в UFC?

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес