Зареждане

Сега е подходящ момент за завръщането на Забит Магомедшарипов

Сега е подходящ момент за завръщането на Забит Магомедшарипов
Публикувано на: Декември 22, 2022 в 15:00 ч
Преди малко повече от три години Забит Магомедшарипов проведе последната си битка в UFC.

Кариерата на дагестанеца в промоцията беше бърза и интересна. Той стигна до четвърта позиция в класирането на категория перо. Изглеждаше така, сякаш битка за титлата и златото бяха само на една ръка разстояние.

Но Забит неочаквано отпадна от две поредни битки и след това напълно изчезна от радара. UFC търпеливо чакаше своята звезда и го извади от ранглистата едва тази пролет. А през лятото руснакът обяви, че се оттегля от ММА.

Явно шефовете на организацията са избързали с това тяхно решение. Магомедшарипов вече намекна за завръщане в октагона!


Пътят на Забит се оказа много добър. Той стигна до дебют в UFC с рекорд 12-1 в ММА. В най-добрата промоция на планетата Магомедшарипов записа серия от шест победи. Приятелят на Хабиб Нурмагомедов изуми всички със своята смелост и атрактивност.

Почти всички бойци от Дагестан са фокусирани върху работата на земя и борбата. Забит беше различен. Той беше готов да се бие в стойка до самия край и опитваше неща, които сме виждали само по филмите.

Никой не знае защо руснакът, който почти беше стигнал върха, изведнъж реши да спре и да изчезне от спорта. Първият призив за потенциалното завръщане на Забит беше даден от Хабиб Нурмагомедов.

Бившият шампион на UFC в лека категория даде доста големи шансове за Магомедшарипов да влезе в октагона:

„Ние постоянно комуникираме с него. Двамата сме добри приятели. Но този конкретен момент не беше обсъден с него. Разбирам, че това е лично решение. Ще се завърне ли според мен ? 

За разлика от мен, той не обеща нищо на майка си, не даде думата си на никого. Мисля, че ако Забит се интересува, тогава това е възможно. 50 на 50 съм по темата.", сподели Нурмагомедов.

Само преди няколко дни Забит реши да играе с феновете. Той публикува снимка с документи в социалните мрежи, придружавайки я с надпис:

„Договорите не са същите“.", написа Забит.

 Ако Магомедшарипов иска да се върне в UFC, то сега е моментът! В категория перо отдавна няма интриги. Всички бяха победени от австралиеца Александър Волкановски. Забит ще изглежда по-амбициозен в очите на промоцията, отколкото повече от половината от класирането в топ 15 на дивизията.

А сънародникът му Ислам Махачев може да помогне на Магомедшарипов възможно най-бързо да стигне до шампиона. Ако победи Волкановски в Австралия през февруари 2023 г., знакът за битка с друг приятел на Хабиб ще изглежда възможно най-привлекателен.

Самият Волкановски може да поиска това. Макар и не веднага, но след няколко битки Забит ще успее да постигне тази цел. Магомедшарипов е само на 31 години, той е в разцвета на силите си.

И потенциалното завръщане на атрактивния дагестанец може да бъде в ръцете на UFC. Категорията откровено е в застой, така че е време да го върнат в играта. Забит е напълно способен да стигне до пояса от втория опит.

Остава да се надяваме, че шегите с договора наистина имат основание. Присъствието на друг силен дагестанец в UFC ще бъде полезно.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес