Най-големият сайт за бойни спортове

       

PRIDE в Индия?

PRIDE в Индия?
Публикувано на: Май 10, 2012 в 21:51 ч

Да, точно това е усещането, което се впи в мен след участието ми като съдия в SFL. Въпреки че, предварително знаех от топ менаджера Кен Павиа, че нивото на организация е доста добро, казано честно кадрите с мизерията по улиците на Индия, ме караха да си имам едно наум.

Обаче....еми оказа се, че стандарта на живот в Индия е по висок от този на българина, парите с които се прави ММА, може би съперничат с тези на UFC.

40 градусова жега ни посрещна още на летището.После шофьора явно доста често е гледал NASCAR,и се опита да пресъздаде усещането и върху нас. Ето че славата на българската борба ни накара да се почувстваме дори за миг значими - какво имам предвид.

Още на закуската се засякохме с Боб Лашли и след като разбра откъде сме първата му реакция бе:Имате страхотна борба!!
За България знаеше, че имаме хубави жени и добри клубове за развлечение! След малко пристигна и Тревор Прангли.Оказа се, че най-добрия му треньор по борба е бил...българин разбира се. Водача на Тревор бе Дейв Камарило-доста известен треньор по БЖЖ.

В завързалите се в последствие доста топли и приятелски отношения Дейв обеща да дойде това лято на гости в България, за да провери сам дали е истина това за българските жени.
Все още аз, Теодор и Владо не подозирахме мащабността на това, което предстоеше. За да участваш в ММА двубой в Индия трябва да имаш издаден лиценз и да минеш там съответния медицински преглед-и това всичко под контрола на правителството.

Настъпи деня на битката. Бойците от различните ъгли се извозваха с различни автобуси. В стаите за загряване бе осигурен cutman(човек навиващ бинтовете и грижещ се за аркадите), напитки, монитор и тепих.
За червения ъгъл cutman-а бе от...Хавай, а за синия от Ирландия.

Залата с размерите на нашата Арена Армеец,час преди началото се пукаше по шевовете-дори и стълбите бяха заети.При все че,цените на билетите бяха от 20 до 100$.Тук и Боливуд си изигра своята роля.Огромни екрани, осветление, танцьори, певци, всичко се правеше за да остане доволна публиката. Битките-някой доста оспорвани, други изненадващо бързо приключили, но при всички имаше агресия, умения и хъс за победа. Ако знаеше 15дена по рано за участието си,Владо(замести контузен опонент),със сигурност щеше да запише победа.

И трите съдийски фиша бяха 20-18 след първите два рунда за него.Уви издържливостта му свърши,и не успя да излезе за последния.Индийския боец бе толкова щаслив,че нашия се отказа,че ходи да благодари на него и Теодор поне 20-25пъти. Буквално!


Атмосферата,бюджета,желанието с което подхождат индийските собственици към ММА ме кара да си мисля, че легендарния PRIDE се е преродил в Индия.Не напразно само с 2 издания и Дана Уайт,вече почна да злослови по техен адрес.След години,ще бъдем горди,че сме били част от това.Визирам бъдещето,защото участието на български бойци там тепърва предстои.Та дори и аз, вече не като съдия,а и като рефер. 

Пламен Петров, www.mmabg.com

0 споделяния
FB Сподели

Свързани Статии

Готови ли сте за MaxFight-27?

Готови ли сте за MaxFight-27?
Определено това което ще се случи на 16.06.2012г. в зала Армеец ще остави дълбоки следи и много коментари не само сред твърдите фенове на бойните спортове и ММА.
Статии » юни 3, 2012 (2)
цялата статия

15-те най-ненормални ММА двубоя в историята на спорта

15-те най-ненормални ММА двубоя в историята на спорта
В ранните години на смесените бойни изкуства често ставахме свидетели на всякакви извратени двубои, особено в японския Pride FC.
Статии » април 16, 2018 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook