Зареждане

Предварителен анализ на главните двубои от UFC 210

Предварителен анализ на главните двубои от UFC 210
Публикувано на: Април 8, 2017 в 18:28 ч

След серия от контузии Daniel Cormier най-накрая ще стъпи Октагона, за да защити титлата си в полутежката категория на UFC за първ път от октомври 2015. Cormier ще се изправи срещу Anthony Johson в интригуващо главно събитие на UFC 210.
 
Напомняме ви, че можете да гледате всички интересни двубои от Ultimate Fighting Championship UFC по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2. UFC 210 ще се излъчи по Mtel Sport 2 от 5:00 българско време в неделното утро. Вижте как можете да се абонирате за новите спортни канали.
 

Daniel Cormier срещу Gegard Mousasi

 
Cormier е един от най-добрите борци в категорията, а Johnson е известен с тежкия си удар. Двамата вече имат един двубой зад гърба си - в UFC 187 през 2015, който бе спечелен от Cormier, с което той стана шампион.

След тяхната среща Cormier защити пояса си веднъж - срещу Alexander Gustafsson, а след това се би и с Anderson Silva в UFC 200. През това време Johnson беше по-активен, записвайки три победи с нокаут над Jimi Manuwa, Ryan Bader и Glover Teixeira.

Реваншът ще се сведе главно до това да се види какви подобрения е направил в играта си Johnson, с които да смогне на темпото и борбата на Cormier. Но проблемите на Johnson с Cormier не са само събарянията...
 

 
Голям проблем в първия им двубой бе издръжливостта на "Rumble", който в третия рунд беше гроги. Имаше доста въпросителни относно кардиото на Johnson и макар той да не е от най-издръжливите, виждали сме го да изкарва всичките рундове и в динамични двубои.

Истината е, че Johnson се измори не заради лоша кондиционна подготовка, а заради недостатъчните му умения на земята. "Rumble" бе свален още във втория рунд и остана на земята около 4 минути, в които единствено се опитваше да се изправи. Ако Johnson беше използвал правилна техника, а не залагаше изцяло на физическата си сила, за да се пребори с Cormier, той щеше да има повече въздух след това.

Спокоен, отпуснат и прибран. Това бяха думите, които коментаторът Joe Rogan използва, за да опише представянето на Anthony Johnson срещу Phil Davis. В този двубой Johnson показа добра кондиция срещу талантлив борец, както и отлична игра в стойка, която се базираше главно на основни удари като ъперкъти и прави удари. Именно по този начин Johnson намали шансовете на Davis да го свали на земята, нанасяйки по-малко удари с крака и други по-атрактивни удари.

Но срещу Cormier, който прилага борбата си по-добре в MMA от Davis, Johnson се би точно по обратния начин. "Rumble" се опита да наложи натиск с много ритници, без подготовка и множество балтии и крошета. Именно тези атаки позволиха на Cormier да свали Johnson, тъй като тези удари изкарваха от баланс и разкриваха "Rumble".

Дали Johnson ще остане прибран, ще ограничи ли играта си с крака и ще използва ли повече ъперкъти и прави удари срещу Cormier? Подобрил ли е играта си на земя, така че да пести сили, ако бъде съборен? Това са въпросите, които може би ще решат изхода на този двубой, тъй като вече знаем на какво е способен Cormier.
 

Chris Weidman срещу Gegard Mousasi

 

 
Този двубой не е за титлата, но е между двама души, които имат реален шанс да станат скоро следващите претенденти, а и шампиони.

Много вероятно е този двубой да стигне до съдийско решение. Всичко зависи от това колко доминиращ ще бъде Weidman със своята борба и колко доминиращ ще бъде Mousasi в играта си в стойка. Сякаш обаче Mosasi има по-богат арсенал в стойка, но също очевидно е че Weidman е по-добрия граплър.

Може би Weidman ще използва своите силни страни, като ще се опита да отбележи няколко събаряния по време на двубоя, но едва ли ще успее да приложи достатъчно граунд енд паунд, за да спре Mousasi. Трудно бихме си представили как Weidman може да наложи достатъчно контрол и да нанесе толкова поражения, че да откаже Mousasi. Със сигурност двубоят ще е оспорван, но Mousasi може да нанесе повече удари и да продължи двубоя по-дълго в стойка, за да стигне до победа.
 

Thiago Alves срещу Patrick Cote

 

 
Това също е един интересен двубой между двама ветерани, които имат добра слава сред феновете.

33-годишният Alves не изглеждаше на себе си напоследък, след като мина през серия от контузии. Въпреки това бразилецът е много опитен и опасен.

Patrick Cote има също толкова опит, но има по-добра кондиция от Alves. Канадецът се е състезавал повече от бразилеца и сякаш тялото му е в по-добро здравословно състояние.

Alves може би има предимство в стойка, но Cote е имал победи над по-добри страйкъри със своите умения в клинч и на земя. Ако не видим значително подобрение в играта на Alves, вероятно Cote ще излезе победител със съдийско решение.

Напомняме ви, че можете да гледате всички интересни двубои от Ultimate Fighting Championship UFC по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2. UFC 210 ще се излъчи по Mtel Sport 2 от 5:00 българско време в неделното утро. Пълни резултати и дискусия може да видите в публикацията за UFC 210: Cormier vs Johnson 2.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес