Зареждане

Най-добрите двубои в ММА за 2011 г.

Най-добрите двубои в ММА за 2011 г.
Публикувано на: Декември 26, 2011 в 18:19 ч
Снимка: wikimedia.org

  

най-добър мма двубой

 

Да, това е несъмнено най-приятното време от годината, времето, в което седиш на дивана, хвърляш по един поглед на любимия спортен канал и спориш с момчета относно най-зрелищния мач за годината!

Започвайки една традиция, MMA – Bulgaria, ще хвърли поглед назад през изминалата и пълна с фантастични битки, много насилие, суров екшън и вълнуващи поврати година, за да излъчи най-атрактивните сред тях.

Frankie Edgar vs. Gray Maynard 2, UFC 125
   

най-добър мма двубой

 

Въпреки силната си победа над BJ Penn в UFC 118, изгледите да защити титлата си от единствения човек, който някога го е побеждавал, не бяха много обнадеждаващи. 


Първите пет минути от мача, не се оказаха по-различни и “The Answer” получи тежка лява кука в челюста и изкара остатъка от рунда заспивайки и будейки се, докато “The Bully”, вкара целия си арсенал в употреба.

Като по чудо, Edgar се съвзе през втория рунд, слемвайки Maynard и давайки му превъзходен отпор през останалите четири рунда.
Накрая бе обявен равен резултат, оставяйки вратата отворена за трети мач и създавайки една епична ММА трилогия.

Diego Sanchez vs. Martin Kampmann, UFC Live: Sanchez vs. Kampmann
   

най-добър мма двубой

 

След клането с BJ Penn, и последвалия сблъсък с ръцете на John Hathaway, мнозина отписаха Sanchez, като стара новина. Но след като се изправи срещу Paulo Thiago, в UFC 121, той доказа на всички, че все още има с какво да ни изненада. Обръсна главата си, нарече себе си „The Dream” и се зае със завръщането сред фаворитите в полу-средната категория.

 След като падна от Jake Shields със съдийско решение, Kampmann нямаше никакви намерения да се превръща в нечии трамплин и изсипа серия от тежки удари върху Sanchez в първата част на мача. Боят бързо се разви в титаничен сблъсък, в който и двете момчета се раздадоха на макс. Накрая окървавения, трудно разпознаваем Sanchez, взе съдийското решение и двамата се прибраха вкъщи, доволни от себе си и с добър бонус.

Daniel Straus vs. Nazareno Malegarie, Bellator 37
 

най-добър мма двубой

 

От както Toby Imada унищожи пристрастията, границите и представите за човешка анатомия, за да задуши Jorge Masvidal, Bellator си създадоха репутация на федерация даваща ни най-зрелищния и алтернативен ММА, и то най-често в мачове, в които най-малко сме очаквали. Този сблъсък в лека катерогиря, не бе по-различен. Непобедения аржентинец Nazareno Malegarie излезе срещу американския борец Daniel Straus, който оцеля след касапска серия от опити за събмишъм, и успя да спечели съдииското решение, след три рунда игра от високо ниво.


Nick Diaz vs. Paul Daley, Strikeforce: "Diaz vs. Daley" 

  

най-добър мма двубой

 

Diaz и Daley са хора, които никога не бихме свързали с понятието „скучна битка” и за това лудостта, която мача между тях предизвика, бе очаквана. 

И двамата скочиха в боя, като на пожар, като Diaz бе за пръв път толкова близо до това да бъде нокаутиран, от боя си с Jeremy Jackson и Daley насам, което доведе до опит за тейк даун след като бе пречупен от опонента си. В края, атаките в тялото от страна на Diaz, дойдоха в много за Daley, предизвиквайки го да се вреже в защитения като костенурка британски страйкър и да го нокаутира, в последните секунди на първия рунд, за пръв път в кариерата му.

Количество и качество събрани в пет минути.

Frankie Edgar vs. Gray Maynard 3, UFC 136

  

най-добър мма двубой

 

Последния им, трети мач успя да взриви публиката и да достави наслада на много от феновете.

Чудовищен ъперкът от страна на Мaynard, вкара Еdgar във мрежата, в самото начало на срещата, карайки го да търси тейкдаун, но този път далеч по-предпазливо в сравнения с предишния му мач. С биенето на камбаната за втори рунд , той влизе като нов боец и започва да работи на пълни обороти. 

За жалост ентусиазма на „ The Bully” не е достатъчен и той не може да си върне предимството и да свали Еdgard на земята. „The Аnswer” решава да измени сценария дори повече в четвъртия рунд . 

Шампиона разтърси Мaynard , колкото и пъти той да ставаше, и се опитваше да се отдръпне в своя край на клетката, той го следваше неотлъчно, като накрая успява да го изпрати в несвяст със светкавичен прав-десен, слагайки край на една вълнуваща трилогия и разбивайки мненията, че е просто един „боец по точки”. Светкавиците вече удрят по два пъти.

Eddie Alvarez vs. Michael Chandler, Bellator 58
  

най-добър мма двубой

 

Мнозина подложиха на съмнение маркетинга на Bellator, опитващ се да котира Alvarez, като най-добър в лека категория, но все пак на всеки би му било трудно да отрече, че знае как да създаден един боен спектакъл.

 Сблъсъците му с Joachim Hansen и Tatsuya Kawajiri са това, от което е сътворена историята, а и боя му с Chandler не бе по-различен. Аlvares, беше силно разтърсен още в самото начало, от последния турнирен шампион и за момент изглеждаше, че дори прословутата му гъвкавост няма да му помогне. В крайна сметка той успя да отвърне на удара и да притисне Chandler в ъгъла на клетката, размазвайки го с опустошителни серии. За нещастието на многомандатния шампион, Chandler не се бе предал и успя да го пречупи с удари, преди да му вземе гръб и да го задуши, поставяйки край на битката, достойна за Холивуд.

Dan Henderson vs. Mauricio Rua, UFC 139

най-добър мма двубой

 

Същата вечер (19-ти ноември 2011г.) след битката Alvarez срещу Chandler, двамата ветерани Dan Henderson и Mauricio Rua направиха страхотно 5 рундово шоу. В първите три рунда изглеждаше, сякаш Руа бе неспособен да понесе невероятната сила на настоящия Strikeforce шампион и се намери смачкан от легендарната десница на шампиона. В края на третия рунд изглеждаше загубен.

С началото на „шампионските” рундове, „Шогунът” показа, че има сърце на шампион, възползвайки се от изтощението на Henderson, вкарвайки го в маунт. Енергията не му стигна, за да го довърши.

Хендърсън си тръгна със съдийското решение, и двамата се доказаха като най- коравите лоши момчета от тази страна на Мисисипи.

Така, че бойци ... кой двубой е вашият фаворит за 2011година? 

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес