Зареждане

Макгрегър няма да се бие с Чандлър, ако продължи да бяга от USADA

Макгрегър няма да се бие с Чандлър, ако продължи да бяга от USADA
Публикувано на: Март 21, 2023 в 10:00 ч
Шоуто The Ultimate Fighter се подготвя активно за старта на новия сезон.

В момента текат снимките за TUF 31, които ще бъдат излъчени от 30 май до 15 август. Специално внимание привлича конфронтацията между двамата треньори - Конър Макгрегър и Майкъл Чандлър. Бойците активно рекламират битката си, обиждат се в социалните мрежи и дори застанаха лице в лице за първи път.

Въпреки това обаче, все още няма яснота дали тази битка ще се състои или не. Разбира се, причината е в Конър Макгрегър и неговите проблеми с USADA.Макгрегър отдавна е предупреждаван, че преди да се върне в октагона, ще трябва да дава проби шест месеца от момента, в който се върне в списъците на USADA. Антидопинговата агенция няма да прави отстъпки за ирландеца.

В допълнение, битката с Чандлър е сериозно събитие, което ще се проведе на един от големите турнири на UFC. Следователно няма да може да се мине без спазване на необходимите срокове и даването на чисти допинг проби.

В същото време самият Конър публично заяви, че няма да изпълни условията на антидопинговата агенция. Очевидно той разчиташе на помощ от шефа, Дейна Уайт.

„Не бързам да се върна в базата на USADA. Има някои формалности и всичко това, но ние сме в постоянен контакт, постоянно общуваме. Имаме уговорена среща и тогава всичко ще бъде официално потвърдено. 

Трябва ли да давам проби шест месеца преди следващата си битка ? Казаха ми, че това няма да е необходимо. Два чисти теста ще са достатъчни. Не отнема много време.", похвали се Макгрегър.

От USADA обаче го попариха и споделиха, че няма да имат специално отношение към него. Дейна Уайт също обърна гръб на Конър и сподели, че няма да се занимава с USADA. Дейна съветва медиите да търсят отговори от Джеф Новицки, който е ръководител на програмата на USADA за тестване на бойци на UFC за допинг.

 „Чували ли сте някога за Джеф Новицки ? Задавайте на него такива въпроси. Вече не ме интересуват тези неща. 

Това си е негов проблем. Не се намесвам в ситуацията с допинг тестовете. Не знам нищо за това и не искам да знам. Ще оставя това на експертите.", каза Уайт на пресконференция. 

Човек остава с усещането, че Дейна е уморен от поведението на Макгрегър. Президентът на UFC вкара Макгрегър в The Ultimate Fighter, за да върне интригата около завръщането на ирландеца. Но Конър нямаше да бъде Конър, ако не ругаеше всички, ако не се опитваше да диктува условията си.

Ако не се случи чудо и USADA не се срещне с Макгрегър, тогава просто няма да има битка с Чандлър. И това е проста математика. Дори Макгрегър да влезе в групата на антидопинговата агенция точно сега, то той пак няма да може да се бие до края на септември тази година.

И това е месец след края на сезона на The Ultimate Fighter. Очевидно, доверявайки се на Конър, Дейна пое много голям риск. С всеки изминал ден времето на Макгрегър изтича и ако той не се върне в базата на USADA, то завръщането му през 2023 година ще пропадне.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес