Зареждане

Какво следва за Бадр Хари ? Пенсия или нови битки ?

Какво следва за Бадр Хари ? Пенсия или нови битки ?
Публикувано на: Октомври 9, 2023 в 02:00 ч
Миналия уикенд Бадр Хари загуби за 5-ти пореден път под банера на GLORY.


Мароканската звезда загуби с технически нокаут от Уку Юрендал във втория рунд. Битката им се проведе в Бургас, като част от GLORY 89. Дебютното събитие на GLORY в България не беше на късмет на мароканеца, който се представи слабо.

Хари загуби след 4 нокдауна и нова контузия в крака. Така той остана без победа в 8-те си битки за GLORY. Като цяло Хари няма победа на ринга от 2015 година насам, а това говори много.

Откъдето и да го погледнем, Бадр е истинска легенда с дълга история и страхотен рекорд. Скорошните му загуби не променят това, но както във всеки друг спорт, ти си толкова добър, колкото е добър последния ти мач.

Феновете са разделени, докато някои биха искали Бадр да се бие отново, други смятат, че той трябва да спре. Мелвин Манхоуф вярва, че Хари трябва да продължи и да запише победа, дори и да го прави само заради децата си.

Но именно победата се оказа препъникамъкът през последните години. И докато в почти всички срещи за GLORY Хари беше конкурентен, то в битката с Юрендал беше прегазен.


"Goldern boy" участва като треньор в House of GLORY и успя да изведе бойците си до финала. Неговите състезатели надиграха тези на Рико Верхувен и треньорството може да е новото поприще на мароканеца.

Във всеки случай Бадр беше безценен за GLORY през последните години въпреки загубите си. Като основна звезда, привличаща публиката, Бадр поддържаше залите постоянно пълни.

Следователно ще бъде доста трудно от GLORY да пълнят зала, ако Бадр се оттегли. Организацията работи усилено върху нови таланти като Мохамед Тучаси, който се смята за по-млада версия на Бадр.

Неговото развитие ще отнеме години, които няма да бъдат финансово плодотворни за организацията. Разбира се, имаме и Рико Верхувен, дългогодишният световен шампион, но той също е към своя край.

Рико често загатва, че смята да се оттегли в скоро време. Предстои да видим какво решение ще вземе Хари за бъдещето си. Вие какво мислите по темата. Трябва ли вече да спре с битките ?
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес