Зареждане

Франсис Нгану се мисли за най-умен, но накрая ще е губещ

Франсис Нгану се мисли за най-умен, но накрая ще е губещ
Публикувано на: Април 8, 2023 в 10:00 ч
В началото на 2023 година Франсис Нгану официално напусна UFC.

В онзи момент изглеждаше, че останалите промоции моментално ще се избиват за шампиона, който е свободен агент. Все пак името и реномето на Нгану говореха вместо него, така че интересът наистина щеше да бъде колосален.

Но вече минаха четири месеца, а нещата все още са в застои. Франсис продължава да подрежда варианти и да се пазари, но все още не се очаква подписване на договор за боксов мач или с ММА организация.

Камерунският нокаутьор дори още не е решил дисциплината - дали да е бокс, бой с голи ръце или ММА. Разбира се, боксът е най-печеливш, но бившият шампион на UFC все още е много далеч от него.Преди няколко дни Дейвид Фелдман, който е президент на лигата за бой с голи ръце / BKFC / , обяви, че се отказва от опитите за договор с Франсис. Парите се превърнаха в препъникамък, който спира Фелдман от преговорите.

„Вече се свързахме с Нгану, разговаряхме с него и неговия екип. Имам чувството, че той иска нереалистични пари. Няма да му платим сумата, която поиска. Мисля, че той ще вземе решение за бъдещето си през следващите дни. 

Времето тече само напред, а стойността му започва да пада малко по малко.", каза Фелдман.

Франсис продължава да се колебае между две възможности. В момента той разговаря с PFL и ONE Championship. В същото време, той продължава да мечтае за боксов мач. Но с кого ? "The Predator" мечтае за Тайсън Фюри, но е съгласен и на битки с Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа.

Най-големият проблем на Франсис е огромната му вяра в неговата марка. След като се махна от UFC, Нгану смяташе, че името му ще донесе милиони без много усилия. Сега той е изправен пред суровата реалност, в която никой няма да му даде тези "допълнителни" пари.

А шампионът трябва да има носталгия по времената, когато президентът на UFC му предлагаше адекватни хонорари. Уви, има чувството, че Франсис просто е надценил значението си за днешния свят на бойните изкуства.Проблемът е, че личната марка на Франсис наистина рязко пада в стойност. Нгану не е стъпвал в октагона повече от година. Следователно сега името му вече няма да предизвиква много вълнение. И не той ще диктува условията, а акулите от отбора на Фюри.

И няма съмнение, че заплатата и процентът на PPV ще бъде на нивото на аматьор. Ако битката с Усик се провали поради финансовите искания на украинеца, тогава кой ще се съобразява с Нгану, който е бездействал от 16 месеца ?

Франсис вярва, че без опитен мениджър може да изкара 30 милиона долара в първата си битка. Проблемът е, че Франсис имаше конфликт с Дейна Уайт, а това му създаде образа на проблемна звезда.

 Този конфликт накара Дейна Уайт да се отрече от него и да каже, че повече не го иска.

„Никога повече няма да правя бизнес с него. Той вече не е за мен.", каза Уайт, след като Нгану реши да не подписва с UFC.

Сега Нгану ще има нужда от промоутър в бокса, а големите акули не са евтини. Може само да наблюдаваме накъде ще отведе Франсис кривата на неговите амбиции.

С всеки изминал ден неговата цена пада и интересът ще продължи да намалява.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес