Зареждане

Джон Джоунс няма да допусне грешката, която направиха другите легенди

Джон Джоунс няма да допусне грешката, която направиха другите легенди
Публикувано на: Април 18, 2023 в 10:00 ч
Преди няколко месеца Джон Джоунс направи своя дългоочакван дебют в тежка категория.

Вижте още - Джон Джоунс: Битката с Миочич ще е последна за мен в ММА

Живата легенда успя набързо да прегази Сирил Ган, за да стане новият световен шампион в тежка категория на UFC. Легендарният американец стоя извън спорта цели три години, след което промени тегловната си категория, но това не му попречи да грабне колана.

Джоунс направи още една крачка към статута на най-велик боец в историята на смесените бойни изкуства. Съвсем очаквано беше Джоунс да предизвика друга легенда в лицето на Стипе Миочич. Битката вече беше насрочена за лятото, но внезапно Джоунс изчезна.Най-великият просто изчезна от радара за няколко седмици, за което говори дори президентът на UFC Дейна Уайт. Веднага се заговори, че битката с Миочич поне ще бъде пренасрочена за есента. Стипе не хареса много това действие на Джоунс:

„Наистина е странно, защото миналия месец ти, Джон, каза, че аз съм този, който бяга от битката. Ако внезапно някой има нужда от мен, можете да ме намерите в залата.", написа Миочич.

Джоунс не обича да го дразнят, затова веднага се върна в социалните мрежи и отговори на Миочич:

„Стаих се няколко седмици и ти започна да се убеждаваш, че ме е страх. Можеш да си казваш каквото искаш, старче. 

Колко страхотно би било да прекарам последната си битка, доминирайки над най-великия боец от тежка категория на всички времена в моя роден щат, в Медисън Скуеър Гардън ?“, написа Джоунс.

Tова е много интересно твърдение. Явно Джоунс наистина е готов да прекрати кариерата си след дуела с Миочич, за което вече намекна по-рано. Да, веднага след изявление си, настоящият шампион започна да флиртува с фенове в социалните мрежи, уверявайки, че може и да не прекрати кариерата си.

Но засега изглежда по-скоро двубоят с Миочич ще бъде последният в невероятната кариера на Джоунс.Защо Джоунс замрази кариерата си преди повече от три години ? Просто му свърши мотивацията. Той победи всички в полутежка категория, печелейки дори в онези случаи, когато практически не тренира. Само мечтата за титла в тежка категория можеше да върне Джоунс в октагона.

Боецът търпеливо натрупа необходимата маса, след което грабна колана. Само дето Джон победи Ган твърде лесно. Сега Джоунс може да бъде мотивиран само от битка с легенда като Миочич. Но ако успее да победи Стипе, тогава няма да има срещу кой друг да се бори за наследството.

Франсис Нгану напусна промоцията, а битки срещу останалите не му печелят нищо. Почти сигурно Джоунс просто ще грабне последните милиони за победата над Миочич и ще напусне спорта завинаги.

Ако това наистина се случи, то краткото завръщане на Джон може да се нарече брилянтен бизнес проект. Той се връща за шест месеца, побеждава Ган и Миочич, прави милиони долари, след което отива към залеза.

Много ММА легенди продължиха да се бият твърде дълго, което доведе до тежки поражения. Джоунс обаче няма да допусне тази грешка. Той ще направи битката със Стипе, след което ще окачи ръкавиците.0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес