Зареждане

Дебюта на Alistair Overeem в UFC

Дебюта на Alistair Overeem в UFC
Публикувано на: Януари 2, 2012 в 18:19 ч
Снимка: wikimedia.org

alistair overeem mma bulgaria

 

В размазващия си UFC дебют, миналия петък (30 декември 2011), Alistair Overeem се представи с гръм и трясък, отстранявайки Brock Lesnar, в границите на 2:26 , в главното събитие на UFC 141, което се проведе в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас, Невада.


В историята на спорта, рядко е давана такава възможност на новодошлите в клетката, каквато бе дадена на холандеца. Първата му победа, която ще остане в историята, го направи претендент за титлата в тежка категория, срещу наскоро възцарилия се Junior dos Santos. 


Overeem изкара топката извън игрището!


Имаше много неща за постигане - непопулярен, с малко фенове. Раздал бойните си години в други организации, създал списък от най-знатни жертви, вероятно непознати за повечето фенове.

 
Той се изправи се срещу познат медиен продукт в лицето на Lesnar, като риска, който трябваше да поеме бе да се изправи в клетка срещу 120 кг. сила. Той доминара над Lesnar посредством онзи „Хълк” гняв, който прави битките в тежката категория, по свой начин животински.  Трудно е да си спомним за някой, който е получил толкова широка медийна популярност, толкова диво и за толкова малко време. Сега Overeem ще се изправи срещу нововъзцарилия се шампион dos Santos, който за 64 секунди издуха бившия шампион при тежките, Cain Velasquez.


Два товарни влака ще се сблъскат за да създадат невиждано до сега шоу. Двама тежки, един срещу друг е зрелище, което не е за изпускане, и е тъкмо оново нещо, което ще утеши зрителите от оттеглянето на Lesnar. Мразен или обичан, бившия шампион и професионална кеч звезда, беше финансовия чук на UFC, продавайки по един милион PPV акаунта за събития с негово участие. С липсата на Lesnar, няма друг от тежка категория, който да генерира такива цифри.


Но все пак се иска време и промотиращи умения, за да се създаде звезда от такова равнище, а актуалните първокласни изпълнения на Overeem и dos Santos са точно такъв материал. 


Както изглежда за “The Reem” той е може би, единствения в тежка категория, над който dos Santos, не доминира, както важи и обратното. Това е нещо, което много от нас биха платили за да видят. Това, което е ясно, е че dos Santos e фаворит сред тежките, a Overeem е аутсайде при полутежките. Бихме очаквали обръча да се затегне, за предстоящия двубой по следните причини. 


Първо, наскорошната операция на коляното на dos Santos и нужното му възстановяване, са несигурни карти.
 

Второ, Overeem е страхотен играч, особено с разнообразната си игра.
 

Все още няма точна дата за мача, но в предвид графика на UFC и времето за възстановяване на dos Santos, пролетта или ранното лято е, най-вероятния времеви прозорец. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес