Зареждане

6 причини, разкриващи защо загубата в MMA е най-лошата възможна загуба

6 причини, разкриващи защо загубата в MMA е най-лошата възможна загуба
Публикувано на: Декември 16, 2015 в 07:19 ч

Ако 2015 ни научи на нещо, то това е, че всеки може да загуби и то по най-бруталния възможен начин.

Тази година, четири велики шампиона - Cain Velasquez, Ronda Rousey, Chris Weidman и Jose Aldo- претърпяха опустушителни загуби. Това ни показа, че ММА е спорт, в който загубата се понася сякаш най-трудно в сравнение с останалите спортове. Ето защо:
   

Загубата наистина боли

 
Така, нека да започнем с очевидното. Загубата в баскетбола, футбола, тениса без съмнение боли, но само в преносен смисъл. Но когато претърпите загуба в ММА, болката е не само психическа, но и физическа.
 

Трябва да носите белезите на поражението на лицето си

  


Лицето – то е част от твоята самоличност. Чрез него вие се отличавате от всички останали. Загубата в ММА често е придружена със сериозни травми по лицето, които остават видими за дълъг период от време. Lebron James може и да загуби на финала на NBA, но в края на мача ще си тръгне без да физически белези. Да, той ще загуби, но очите му няма да са посинени, а устата – сцепена, нали?
 

Боят - това е доминация в най-чистата й форма
 

Joe Rogan веднъж каза, че никога няма да разберете какво е истинска победа, докато не победите в ММА двубой. Някой може да ви бие на баскетбол, но пък вие може да му кажете "Да, може и да си ме победил, но пък аз мога да ти сритам задника."

Никога обаче няма да чуете обратното, т.е. някой, на когото са му сритали задника да каже: „Е, аз пък ще те бия на баскетбол.“

Боят е най-висша форма на доминация още от древни времена.
 

Уязвими сте
 

ММА е спортът, в който се показваш пред света, разголвайки се докрай – вие сте голи до кръста, а милиони очи наблюдават всяко ваше действие. Когато загубите, те веднага виждат синините по лицето и тялото ви, но и не само това. Всички наблюдават как отчаяно се борите, за да оцелеете.
 

Възможността да се завърнете отново победоносно  на ринга е някак далечна

 
Бойците влизат в клетката около 3-4 пъти годишно, така че ако претърпите загуба, то ще трябва да живеете с нея в близките 4 месеца. Иска се силна психика, за да се преодолеят последиците от една загуба.
 

ММА феновете са наистина безпощадни
 

Печелиш ли двубоите си – то ще печелиш и подкрепата на феновете. Какво става, ако обаче загубиш? Тогава сякаш всички се обединяват срещу теб. Голяма част от ММА феновете са безпощадни и не показват никакво уважение към великите бойци, когато те загубят битка.

Това е чистата истина за MMA. Именно затова всяка една битка е изключително оспорвана и важна за бойците в нея. Те са заложили на карта всичко, което имат. Добре ще е, ако се научите да не мразите конкретни бойци, просто защото нещо в тях или в тяхното поведение ви дразни. Запомнете, че всеки един участник в ММА двубой се отправя към клетката с ясното съзнание за рисковете, които поема. Безспорно се изисква много кураж да преследваш победата при положение, че си наясно с агонията, която те очаква при евентуална загуба.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес