Зареждане

3 причини защо Богдан Шумаров е заплаха за леката категория в ONE

3 причини защо Богдан Шумаров е заплаха за леката категория в ONE
Публикувано на: Април 30, 2024 в 07:14 ч
Богдан Шумаров може да вкара името си в надпреварата за световната титла на ONE по кикбокс в лека категория с още едно впечатляващо представяне в следващата си битка, която е този петък, 3 май 2024 г.

Българският боец ще се изправи срещу Рунграви Ситсонгпеенонг на ONE Fight Night 22: Sundell vs. Diachkova по Prime Video и ще се стреми да удължи серията си от 10 двубоя без поражение срещу местния фаворит на стадион Lumpinee в Банкок, Тайланд.


Вече с 2-0 с два финиша в ONE, трета поредна победа ще направи невъзможно пренебрегването на Шумаров като явна заплаха за новокоронования световен шампион по кикбокс в лека категория на ONE Алексис „Barboza“ Николас.

Ето три причини, поради които големите имена в горния ешелон на дивизията трябва да обърнат внимание на изгряващата българска звезда.

1. Безмилостен натиск

Въпреки че е българин и е започнал кариерата си в родината си, Шумаров се премества в Холандия, за да повиши нивото на тренировките си през 2021 г. Това проличава в неумолимия му натиск, който е типичен за холандския стил на кикбокс.

27-годишният Шумаров обича да се движи напред, да скъсява дистанцията на съперниците си и да се поставя в обсега на ударите, където може да се развихри с най-добрите си атакуващи умения.

Въпреки постоянния си натиск роденият в Петрич боксьор не е безразсъден, а предпочита да разчита противниците си, докато се движи напред, за да намери пролуки. Но когато успее да се добере до тях, Шумаров натиска педала на газта и пуска бързи боксови комбинации в главата и тялото.

Спортистът от SB Gym сменя целите си, докато се нахвърля върху противниците си. Това не им дава много време да си възвърнат самообладанието - често това води до нокаут или финал.


2. Желязна брадичка

Шумаров може уверено да се впусне в битката благодарение на вярата си в своята брадичка и защита.

Във впечатляващия му професионален рекорд от 17-2-1 има само няколко поражения, като и двете дойдоха със съдийско решение.

Докато се движи напред, Шумаров работи в плътна защита, оставяйки много малко място за пробив на удари. И дори когато защитата му е пробита, българинът притежава голяма устойчивост.

При победата си над Константин „Lioncrusher“ Русу през юли миналата година той пое няколко масивни удара от молдовско-руския си противник и остана на крака.

Всъщност Русу беше този, който се отпусна от цялото усилие, което позволи на Шумаров да се възползва от тази умора и да нанесе нокаут в средата на третия рунд.


3. Съкрушителни контраатаки

Работейки зад добър гард, Шумаров често изчаква противниците си да започнат да се отварят, преди да отговори със съкрушителни контраатаки.

Използвайки перфектната комбинация от тежко нападение и стегната защита, той ги оставя да се развихрят, докато наднича през гарда си и търси идеалния момент да отвърне на удара.

Българинът има страхотно око за пролуки, когато противниковите удари попадат върху ръкавиците и ръцете му, но също така е готов да изстреля контраатаките си в отговор на ритници или колена.

Такъв беше случаят, когато той довърши Марвен Хули в дебюта си в ONE през февруари миналата година. Високият тунизиец на два пъти се опита да влезе и да вкара колена, но Шумаров го обстрелваше с десен овърхенд- първият повали Хули на земята, преди вторият да го нокаутира.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес