Зареждане

Том Аспинал: Искам да се бия със Стипе Миочич

Том Аспинал: Искам да се бия със Стипе Миочич
Публикувано на: Ноември 28, 2023 в 13:00 ч
Том Аспинал знае срещу кого иска да се проведе първата му защита на временната титла в тежка категория на UFC.

По-рано този месец Джон Джоунс трябваше да брани безспорната си титла срещу Стипе Миочич в Ню Йорк. За съжаление Джоунс се контузи и се оттегли от срещата. От UFC решиха да създадат временна титла, за която се биха Аспинал и Сергей Павлович. Том успя да спечели с нокаут и стана временен шампион при тежките.

Миочич от своя страна увисна и беше принуден да чака Джоунс. Сега в категорията цари неяснота, защото Аспинал иска да се бие, но няма срещу кого. Том умува варианти и вярва, че Миочич е най-смислената битка за него в момента.

"Стипе беше готов да се бие по-рано този месец. Сега аз с кого трябва да се бия ? Джон Джоунс е контузен, какво друго има смисъл в момента ? Сирил Ган и Жайлтон Алмейда трябва да се бият помежду си. Придържам се към това. Ще се бия с победителя, но вярвам, че и двамата са добри бойци. 

В момента се интересувам повече от Стипе. Би било епично. Стипе е един от любимите ми бойци. Вярвам, че той е най-добрият състезател в тежка категория на всички времена и искам да видя какво е усещането да стъпиш в октагона с него. 

Искам да изживея това, преди да се пенсионирам. Ще мине много време до моята пенсия, но по-важното е, преди той да се пенсионира, което е в не много далечното бъдеще. Има пълен смисъл. Не знам защо някой би го оспорил. 

Той е свободен, аз съм свободен, а Джоунс е контузен. Сега имам временна титла, така че защо не ? Ако бъде нокаутиран, той ще бъде нокаутиран от млад боец, който вече е шампион. Ако той спечели, това може да помогне за повече шум между Джон и него.“ каза Том пред The Mac Life.

Трябва ли да има такава битка ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес