Зареждане

Иржи Прохазка имал стафилококова инфекция преди двубоя с Алекс Перейра

Иржи Прохазка имал стафилококова инфекция преди двубоя с Алекс Перейра
Публикувано на: Юли 6, 2024 в 09:28 ч
Бившият безспорен шампион в полутежка категория Иржи Прохазка разкри, че е влязъл в реванша си за титлата с Алекс Перейра на UFC 303 миналия уикенд, борейки се със стафилококова инфекция, причинена от ухапване от кърлеж.

Прохазка, бивш носител на титлата в полутежка категория, се завърна в UFC 303 с кратко предизвестие през миналия уикенд по време на Международната бойна седмица, като се изправи срещу двукратния си опонент Перейра.

И отпадайки в зрелищния втори рунд с нокаут, боецът от Чешката република Прохазка беше спрян с тежък удар от бразилския феномен, претърпявайки второто си поражение чрез нокаут от Перейра за по-малко от година.

Твърдейки непосредствено след загубата от страйкъра от Сао Пауло как ще трябва да "еволюира" или да се оттегли от бойните спортове, треньорът на Прохазка разгърна шансовете на своя възпитаник да осъществи отдавна обсъжданото преминаване в средна категория.

"Лично аз виждам средната категория като потенциален рестарт и положителна стъпка", заяви Караиванов. "Освен това той все още е на възраст, в която може да намали теглото си сравнително добре. Със сигурност ще говорим за това. Това няма да е мое решение, а решение на отбора. Преминаването в средна категория би имало смисъл, защото това ще бъде ново начало, нещо ново, върху което да се съсредоточим. Завръщането в полутежка категория би имало смисъл, ако и когато за него започне да става трудно да намали теглото си до средна категория."

Прохазка разкри борбата си със стафилококова инфекция преди UFC 303

И предоставяйки актуална информация след загубата си от бившия златен медалист в две дивизии Перейра, бившият шампион Прочазка разкри, че се е борил със стафилококова инфекция преди UFC 303, както и че е получил травма на гърба по време на тренировка.

"Последните две седмици бяха зле откъм здравословна гледна точка- дори да си мислех, че всичко е наред, не беше така", каза Прохазка. "Проблемът се изразяваше в стафилокок, петно по тялото след ухапване от кърлеж, незаздравяла рана на крака, схващане в гърба след вдигане на тежко."


С кого искате да видите Иржи Прохазка да се бие при завръщането си в UFC?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес