Зареждане

Тодор Желязков преди RPC: Ще играя своята игра и съм уверен, че успехът ще е налице

Тодор Желязков преди RPC: Ще играя своята игра и съм уверен, че успехът ще е налице
Публикувано на: Септември 28, 2012 в 08:51 ч

Тодор Желязков е един от най-добрите състезатели на столичния клуб Real Pain. Той ще се изправи срещу боецът от клуб Бойно самбо, Янко Борисов, тази събота (29-ти септември) в състезанието по ММА RPC: Презареждане, което ще се проведе в зала Универсиада от 20:00.

Здравей, Тошко. На 29-ти септември ти предстои двубой в RPC: Презареждане. Как върви подготовката ти и как се чувстваш преди състезанието?
Здрасти, подготовката ми варви към своя край. Чуствам се добре подготвен.

Твоя опонент е Янко Борисов от Бойно Самбо. Знаеш ли нещо за него и имаш ли вече тактика, на която да заложиш в срещата ви?
Знам че моят опонент Янко има 6 победи от 6 мача. Това е много добра статистика. От това което съм гледал в интернет разбирам че, опонентат ми играе добре в стойка, което е добре за мен, тъй като и аз предпочитам играта в стоика. Има добър усет за тейкдаун, комплексен състезател е и знам че няма да е лесен мач. Но съм много мотивиран и ВЯРВАМ, че мога да го победя. А колкото до тактиката ми, мисля да играя своята игра и сам сигурен, че успехът ще е на лице.

Не пропускаш състезание по граплинг и жиу-житцу. По-рано тази година постигна и голям успех в Румъния. Защо не остана да се състезаваш в БЖЖ и какво те накара да се впуснеш и в свободните двубои (ММА)?
Да, не сам пропускал състезание по бразилско жиу-житцу и не смятам да пропускам, стига да нямам контузии. БЖЖ е мой приоритет и мисля да продължавам да се развивам в тази област, а това че ще играя ММА в никакав случай не означава, че ще заменя БЖЖ с ММА. Нашият клуб Real Pain се развива с голяма сила. Миналата година станахме отборно на 2 място по медали на квалификациите за Абу Даби Про в Румания. Представихме България достойно. Всички се борихме с цялото си сърце, но само аз успях да преодолея всичките си съперници и да донеса за България и клуб Real Pain 2 златни медала. Миналия месец получих син колан от Rodrigo Cavaca след 5-дневен лагер на Банско, организиран от Real Pain, а това ме мотивира още по-силно да продължа развитието си в БЖЖ. С много тренировки и малко късмет съм сигурен, че ще донеса още успехи за Real Pain и за България.

Главната среща на вечерта ще бъде между русенецът Емил Захариев и Борис Иглев от София. Как мислиш, че ще се развият нещата в нея и кой ще излезе с вдигната ръка?
Не обичам да правя прогнози. От момента, в които са влезли в клетката, за мен и двамата са победители. Пожелавам им късмет и на двамата и се надявам да направят един наистина зрелищен мач и публиката да остане доволна. Успех и на двамата!

Имаш ли планове за сериозна професионална кариера след това състезание и какви са ти плановете занапред?
Имам планове да се занимавам профисионално със спорт, но главно съм се насочил към БЖЖ. За ММА ще оставя времето да покаже дали ще се занимавам профисионално с това. Нямам много опит на профисионалния ринг (клетка) и не мога да кажа дали ще ми тръгне в този спорт, но с БЖЖ наистина имам големи амбиции да се занимавам профисионално.

Какво е твоето послание към всички момчета като теб, които тренират и имат намерение да се занимават професионално с този спорт?
Моето послание към всички, които тренират и смятат да се занимават с ММА, е да тренират здраво, да Вярват в себе си, да се даржат мъжката на ринга или в клетката, да бадат упорити и да не се отказват по пътя кам успеха.

Искам да благодаря на президента на Балгарската федерациа по БЖЖ, г-н Христо Христов, който прави много за развитието на БЖЖ в Балгария и ако не беше той аз ниамаше да стигна до тук. Искам да благодаря на Маноил Петев, Димитриос Тситос, Николаи Джонов, Тодор Тодоров, Станислав Недков и всички, които ми помагат в подготовката за RPC: Презареждане. Благодаря още веднъж.

Билетите за RPC: Презареждане се продават в мрежата на Ticketpro.bg (Office 1, Пикадили, Internity, Orange и др.), в зала Универсиада, както и в MMA.BG.

Билети ще може да закупите и преди самото състезание на входа на зала Универсиада.

Цената на билетите е 20 лв. За билети в ложата - 50 лв. Билети на VIP трибуната - 30 лв. VIP билети на столове до самата клетка - 50 лв. Ultra VIP билети - първи ред до клетката - 80 лв.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес