Зареждане

Спас Генов иска победа за ЧРД на сина си

Спас Генов иска победа за ЧРД на сина си
Публикувано на: Декември 10, 2014 в 18:27 ч
Източник: novsport.com
Българският боксьор в кат. до 81 кг Спас Генов иска да посвети победа в третата Нощ на професионалния бокс в София на своя син. Той ще се качи на ринга срещу узбека Ойбек Мамазулунов на 12 декември в столичната зала „Универсиада”, когато Спас Генов-младши ще навърши една годинка. Малкият пристига с майка си Вили в четвъртък и ще присъства на мача на своя баща, съобщава novsport.com.
 
„Купил съм му торта под формата на ринг с боксови ръкавици. Ще празнуваме в тесен кръг, защото имам мач. Много искам да зарадвам цялото семейство с победа”, заяви Генов.

Според програмата, определена от шефа на федерацията Красимир Инински, Спас ще боксира в последния, четвърти мач от гала вечерта. Първи на ринга ще излязат ирландецът Уард срещу Серж Мишел (Гер), следва мачът между Бодерлик (Фр) и Рузбахани (Иран), а трети е боят между Иванов (Рус) и Сейн Пиер (Мавриций).

Спас все още не е напълно възстановен от контузията, заради която пропусна първия кръг на APB сериите, макар да се чувства значително по-добре. Във вторник и петък миналата седмица в Германия са му поставили нови инжекции в гръбначния стълб, минал е и два пъти на ядрено-магнитен резонанс. В първия си мач в София от третия рунд натам българинът отново загуби чувствителност на дясната си ръка, вследствие на травмата в прешлените. На Спас дори е препоръчана операция, за да се постави нов диск между засегнатите прешлени, която засега той се надява да избегне.

От неделя насам Генов тренира на „Дианабад” при Михаил Таков заедно с другите двама наши участници в APB сериите Борис Георгиев и Александър Александров. „В Германия успях да направя 5-6 спаринга и съм доволен от напредъка си”, обясни още той.

Всъщност оказа се, че именно жена му го е върнала към бокса. След сребърния медал от европейското в Пловдив през 2006 г., той заминал за Германия с цел да си намери работа. Там обаче се запознал с Вили, която е българка, но живее в Дюселдорф, там е завършила икономика и има собствен бизнес с автомобили. Спас бил с близо 15 кила отгоре, стигнал до 95 кг и въобще не смятал да ги сваля.
 
„Тя обаче ме натискаше да се върна в бокса. Караше ме с колата до различни зали, за да тренирам. Разговаряше и с мениджърите, защото аз не знаех немски. Върнах се само заради нея”, откровен е Спас Генов.

Боксьорът: Олимпиадата е голямата ми цел

- Спасе, излизаш срещу азиатския шампион Мамазулунов. Успя ли да го проучиш и какво очакваш от мача?
- На ринга сме двамата един срещу друг и не ме интересува кой какъв шампион е. Излизам за победата.

- Преди първия ти мач в София каза, че можеш да победиш всеки от участниците в категорията. И сега ли го мислиш?
- Аз знам какво мога и виждам, че мога всички да ги победя. Но все пак е бокс и нещата много често опират до шанс и късмет. Ако не сега, то да се надяваме, че за другия сезон, който започва през март, ще съм добре и ще се справя. Яд ме е, че преди началото на сериите бях в супер добра форма и дойде тази контузия. Но това е спортът.

- Доволен ли си, че АИБА въведе тези нови серии за професионалисти, които също дават право на участие на олимпиадата?
- Да, разбира се. С тази серии се очертава жестока олимпиада. Вече няма да има случайни боксьори там, а ще са все претенденти за медали.

- Твоите усилия към Рио ли са насочени?
- Да, искам да участвам на игрите. Не съм първа младост и това е големият ми шанс.

- Мит ли е, че в профибокса се раздават много пари?
- Не е мит. В профибокса по принцип всичко е пари, няма спортсменство, няма друго. За самия боксьор обаче е голямо наказание, защото един голям период от времето ти е заето само с тренировки и отдаване на бокса.

- Ти кой вариант предпочиташ – този на АИБА или другия, където са големите пари?
- Този, в който съм в момента, защото тук няма шантажи и нечисти игри. В другия профибокс ти избират първите 10-ина противници да можеш да ги победиш. В APB сериите сме събрани най-добрите 8 и играеш срещу всеки. Ако си добър, ще биеш.

- А в тези серии сега печелиш ли добри пари?
- Да, за България са добри парите, макар за чужбина да са нормални. Но всеки боксьор подписа самостоятелен договор с АИБА и при всеки е различно. Аз и Борис Георгиев, тъй като се връщаме от професионалния бокс, при нас договорите са добри.

- Преди да се върнеш в АИБА, имаш 7 мача на профиринга.
- Да, но беше много различно. Там те лъжат, мамят те, мениджърите ти вземат големите пари, а ти играеш за дребни стотинки. Всичко сам си плащах, но таях надежда, че нещо ще потръгне.

- През тези 2 години, в които не бе играл мачове, с какво се занимава?
- Само тренирах и помагах на жена ми в бизнеса. Викали са ме на спаринги, тренирал съм в различни зали. В Германия обаче си живея много добре, спокоен съм.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес