Най-големият сайт за бойни спортове

       

Хоел Еухенио Солер Арате: Българите трябва да се гордеят с резултатите на боксьорите си

Хоел Еухенио Солер Арате: Българите трябва да се гордеят с резултатите на боксьорите си
Публикувано на: Февруари 29, 2016 в 17:24 ч
Снимка: БФБ
Треньорът на националите ни по бокс, Хоел Еухенио Солер Арате, даде кратко интервю след приключването на боксовия турнинр "Странджа".

– Г-н Арате, направихте официален дебют на голямо състезание начело на националния отбор. Доволен ли сте от представянето на боксьорите ни?

– Доволен съм, но не напълно. Хареса ми това, че в някои срещи момчетата направиха онова, което бяхме тренирали, което бяхме работили и вкарали в играта им. Смятам обаче, че можехме да постигнем повече успехи и да спечелим повече медали. Боксьорите щяха да бъдат много по-успешни, ако бяха направили това, което им показвах в подготовката като техника. Видяха се неща, които липсват в играта на момчетата и ще продължим да работим, за да ги оправим. Като цяло обаче съм доволен – имаме 10 медала, което е добре. Смятам, че българите трябва да се гордеят с резултата, който постигнаха боксьорите.

– От кой от състезателите сте доволен и има ли някой, който ви разочарова?

– Тинко Банабаков изпълни 99% от тактиката, която бяхме набелязали. Той движеше краката, ръцете, както го бяхме тренирали. Всички го правиха в подготовката, но не успяха да го приложат в действителност на ринга. От всички съм доволен обаче. По един или друг начин правиха неща, които бяхме тренирали, а това е най-важното. Така те показаха и на българската публика, че могат да се правят различни неща. Стефан Иванов остана без медал, но смятам, че срещата, която загуби от китаеца, трябваше да бъде спечелена. Той обаче не изпълни това, което му дадохме като указания в ъгъла и не успя да противодейства правилно.

– Очевидно доста трудно се работи с жените. Как ще продължите с тях?

– Не, не мисля, че се работи трудно с тях. Ние сме цял екип от треньори, които работим заедно рамо до рамо и нещата малко по малко вървят.
Мнения в Facebook

Свързани Интервюта

Кубрат Пулев може да участва на Игрите в Бразилия

Кубрат Пулев може да участва на Игрите в Бразилия
Наскоро Кубрат Пулев заяви, че е има желание да защитава България на Олимпиадата.
Новини » юни 2, 2016 (13)
цялата новина

И Дафина Маринова отпадна от европейското по бокс

И Дафина Маринова отпадна от европейското по бокс
Дафина Маринова отпадна от надпреварата в столичната зала „София“
Новини » ноември 18, 2016 (1)
цялата новина