Най-големият сайт за бойни спортове

       

Георги Валентинов: На ринга Рони Алекзандър ще разбере кой съм!

Георги Валентинов: На ринга Рони Алекзандър ще разбере кой съм!
Публикувано на: Юни 9, 2013 в 15:57 ч

Георги Валентинов ще се изправи срещу опасния страйкър Рони Алекзандър в предстоящия турнир по смесени бойни изкуства (ММА) Cage of Glory 4, който ще се проведе на 13-ти юли в гр. Обзор.

Валентинов ще защити българската чест срещу опасен боец, който вече показа уменията си против едни от най-известните и водещи фигури в българския ММА - близнаците Росен и Румен Димитрови.

Алекзандър има един доста спорен двубой с Румен Димитров, където срещата бе отсъдена като несъстояла се, въпреки видимото превъзходство на венецуелеца. Половин година по-късно боецът нанесе тежък нокаут на Росен Димитров.

Сега нелеката задача да запише победа над атрактивния боец е дадена на един от най-младите и обещаващи ММА състезатели у нас - Валентинов, който отдели от времето си за кратко интервю за читателите на ММА България.

Здравей, Георги. Би ли се представил с няколко думи за хората, които не знаят много за теб?

От Стара Загора съм, на 20 години. До преди 4 години съм тренирал таекуон-до от 6 години и имам черен колан 1-ви дан. На 15 години чух че се провеждат ММА боеве и реших да потренирам и да се пробвам. Тренирах около 1 месец и направих първия си аматьорски двубой на професионална гала в Стара Загора. Загубих, но реших че това е моя спорт и продължих до момента с него. Имам 11 професионални срещи от които 8 победи и 3 загуби. Също така се състезавам и на свободна борба.

Предстои ти най-голямото предизвикателство до момента - двубой с екзекутора на близнаците Росен и Румен - Рони Алекзандър. Какви са ти впечатленията от него?

Рони Алекзандър е доста неудобен състезател. Има много срещи по кик-бокс и К1, а също така и по ММА. Това ще е най-сериозното ми предизвикателство до момента в моята спортна кариера и го очаквам с нетърпение! Тренирам много, изготвям си правилна тактика и ако успея да я приложа на мача ще победя.

Рони предизвика публично Румен в двубой-реванш за титлата. Как стана така, че ти ще бъдеш следващия опонент на венецуелеца?

Не знам за тяхното предизвикателство. Организаторите на Cage of Glory ми се обадиха и ме питаха дали искам да изляза срещу Рони и аз без да се замислям приех. Това е голям шанс за мен и не бих го пропуснал!

Как ще се подготвиш за този двубой и на какво би заложил срещу опонент като него?

Готвя се за игра навсякъде, за да съм безупречен както в стойка, така и е партер. Няма да коментирам на какво ще заложа, всички ще видите на самият мач!

Ако Рони сега беше срещу теб какво би му казал?

На първо място ще му покажа, че не ме е страх от него, а след това на ринга той ще усети всъщност кой съм!

Евентуална победа над Рони ще е сериозно постижение в кариерата ти. След това смяташ ли да продължиш да се състезаваш в България или ще търсиш двубои в чужбина?

Победя ли го, ще търся реализирания навън. Аз съм на 20 години все още и имам много дълга кариера пред мен. Надявам се някой добър мениджър да ме забележи и да ми помогне да се реализирам в чужбина.

Кой е бил най-трудния ти двубой до момента?

Най-трудния ми двубой беше срещу моя приятел Христо Христов от Хасково! Най-добрия в България до 66 и 70 кг!
 
георги валентинов станислав недков христо христов
Георги Валентинов със спаринг партньорите си Станислав Недков и Христо Христов (от дясно на ляво)
 
Как протича един твой ден когато се готвиш за състезание?

Тренирам всеки ден по два пъти на ден. Тренирам почти всеки ден с Националния отбор по борба. Борбата ми даде голяма основа в кариерата ми.

Уча в Национална спортна академия - НСА. Ходя и там почти всеки ден на лекции. Все пак и образованието е важно.

Възстановявам се по руска система и се чувствам много добре с нея и тя ми помага да издържам на високото натоварване при двуразовите тренировки. Тук е момента и да благодаря на моя приятел Христо Маринов (Световен и европейски шампион по класическа борба), който ме отвори на тази система.

Ти си един от обещаващите състезатели у нас. Как смяташ, че ще се развие ММА в идните години по света и в България?

Мисля, че ще тръгне много добре! Българите сме много добри във всеки един спорт, има много талантливи състезатели в България. Но мисля,че трябва да се организират още повече равностойни битки, за да се привлече интереса на публиката. Когато има такива срещи ще има и повече влиятелни хора, които ще помагат на младите състезатели финансово, а това е едно от най-важните неща за един състезаващ се професионално състезател.

Какво би посъветвал младите момчета, които са решили да се занимават професионално с ММА?

На младите момчета бих казал, ако са решили да се занимават сериозно с този спорт - много тренировки и да правят колкото се може повече аматьорски срещи, преди да излязат на професионален двубой.

Искам да благодаря на моите треньори Красимир Джамбазов, който ми е първият треньор - той ми е дал много и ме изгради като човек. На Петър Стоичков и Борислав Иглев, които ме поеха тук София и ми помагат не само в залата, но и извън нея.

Искам да благодаря много и на борците, моите спаринг партньори Деян Топалски, Никола Дипчиков, Александър Георгиев, Росен и Румен Димитрови, Христо Христов и на всички други, които не успях да спомена! Също така искам да благодаря и на кмета на Община Стара Загора - Живко Тодоров, който ме подкрепя финансово. Също така и на Станислав Недков и той ми помага с подготовката.

Свързани Интервюта

Георги Валентинов контузен, отлагат срещата му с Рони Александър за по-късна дата

Георги Валентинов контузен, отлагат срещата му с Рони Александър за по-късна дата
Обещаващият млад боец Георги Валентинов получи контузия по време на подготовката си за двубоя с Рони Александър, който беше насрочен за Cage of Glory 4 следващия месец.
Новини » юни 27, 2013 (10)
цялата новина

Георги Валентинов с дебют в EuroFC тази събота

Георги Валентинов с дебют в EuroFC тази събота
Българският ММА състезател Георги Валентинов ще направи дебюта си в ММА организацията EuroFC този уикенд - на 1 октомври.
Новини » септември 29, 2016 (2)
цялата новина
Мнения в Facebook