Зареждане

За пръв път в България: жиу-житцу галавечер с покани

За пръв път в България: жиу-житцу галавечер с покани
Публикувано на: Август 11, 2020 в 19:00 ч
Състезанието по жиу-житцу Mat Champions, което е планирано като галавечер през октомври в София, ще бъде първото по рода си у нас събитие, което е от т.нар. invitational - със специални покани от организаторите към най-атрактивните състезатели в различните дивизии колани у нас.

Организатори на събитието са ММА състезателят Георги Валентинов и неговия мениджър Никола Атанасов, благодарение на който Валентинов влезе в тренировъчните лагери на ирландския отбор SBG, където тренира Конър Макгрегър под ръководството на главния треньор Джон Кавана.

Вижте също: Българската връзка с щаба на Конър Макгрегър 

Именно след посещението си у нас и наблюдението на местните бойци, Кавана е споделил, че слабо звено в играта на бойните ни атлети е именно бразилското жиу-житцу.

"Това е нов проект който стартирам съвместно с Георги Валентинов за развитието на BJJ в България , за да дадем поле за изява на българските състезатели," сподели Атанасов за MMA.BG
 

Именно затова и треньорът на Атанасов по жиу-житцу, черният колан Даниел Матрака вече води тренировки в столичната зала по муайтай и бокс "Академия Антон Петров" (бившата зала Сумайд Халидов до НДК).

Атанасов също сподели, че във всички дивизии колани ще има две категории под и над 80 кг, като ще се включва международно участие и 2 женски срещи освен планираните 2 срещи на бели, сини, лилави, кафяви и една среща на черни колани.

Състезанието ще се проведе с кимона, а локацията и точната дата скоро ще бъдат известни. Това е първото събитие от тази организация, като се очаква галавечерите на Mat Champions да станат поредица.
 

Георги Валентинов междувременно пък тренира активно за участието си в галавечерта Grand Fight Arena 4, която е планирана за края на август край морето в гр. Царево. Там той се очаква да запише битка по правилника на ММА, а Даниел Илиев да се качи на ринга по правилата на кикбокса.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес