Зареждане

Треньорът на Макгрегър - в ъгъла на Георги Валентинов в Grand Fight Arena 3

Треньорът на Макгрегър - в ъгъла на Георги Валентинов в Grand Fight Arena 3
Публикувано на: Септември 17, 2019 в 17:10 ч
Треньорът на Конър Макгрегър, Джон Кавана, ще дойде в България специално за събитието Grand Fight Arena 3, което ще се проведе на 5-ти октомври в Стара Загора.

Кавана ще застане в ъгъла на българския ММА боен атлет Георги Валентинов, който ще участва в главното събитие на вечерта. През юни Георги изкара тренировъчен лагер в залата на именития треньор в Дъблин - SBG.

Вижте също: Георги Валентинов в залата на Макгрегър

Посещението на Валентинов в Ирландия и изобщо връзката му с треньора на Конър Макгрегър става благодарение на друг българин, който от дълги години живее в Ирландия, тренира активно бойни спортове и е познат с Кавана, Макгрегър и други бойци от огромния тим на SBG - старозагорецът Никола Атанасов.

Никола заминава в Ирландия в търсене на реализация и по-добър живот когато е на 26 години и няколко години по-късно става мениджър в сферата на сигурността и е организирал охраната на над 120 заведения в три различни охранителни фирми, а към момента учи магистратура в DCU International Security and Conflict studies.
 

Никола още от малък има любов към бойните спортове, като още от 1994-та започва да тренира борба, като в последствие минава през различни китайски бойни изкуства, а след това и бокс, кибкокс, джудо и в момента жиу-житцу.

Покрай любовта му към бойните спортове и работата на Никола, съдбата го среща с треньора Джон Кавана и неговия боец Конър Макгрегър, като в последствие свързва и Георги Валентинов с известния отбор на SBG.

"Бойни атлети от целия свят идват в залата на Джон, за да тренират," сподели Никола за MMA.BG. "Бойци от целия свят го търсят и искат да се докоснат до него, защото той е гений в играта - погледът, който той има върху ММА му позволява да види най-дребните детайли и знае точно върху какво да наблегне един боец.

Най-интересното е, че като видя Жоро му увисна ченето. Джон ми каза, че има нужда само от 6 месеца тренировки с него и ще бъде шампион в своята категория, независимо в коя категория се бие. Жоро, със своите качества и всичко, което е изградил до момента, впечатли Джон Кавана. Аз направих връзката, но след това всичко зависеше от Жоро и това, което той показа впечатли Джон."

Никола се запознава с най-известния атлет на залата SBG - Конър Макгрегър, вече след като ирландеца е на върха на славата си.
 

Но що за човек е "The Notorious" и до колко имиджът от екрана се припокрива с истинския Макгрегър в ежедневието?

"Харесвам Конър като боец. Като човек също го харесвам. Не съм усетил никога това надменно отношение, привично за много известните хора. Той винаги се отнася с хората от най-долна до най-висока класа по един и същи начин. Ирландците много го харесват - където и да се появи, хората откачат.

Това, което се случва по медиите и виждаме по пресконференции, атаки по автобуси и т.н. - това е начин човек да се продаде и го прави най-добре в целия свят. Хората го плюят, но го гледат. Където и да се появи винаги се вдига шум.

Като човек е готин - отзивчив е, винаги готов да помогне."

Никола споделя и какви са плановете на Кавана за Георги Валентинов.
 
 
След изключително доброто впечатление, което Георги прави на Кавана и тренировъчния лагер в Ирландия, Джон пристига у нас през октомври, за да наставлява Валентинов в битката му в Grand Fight Arena 3, а след това да се гонят и следващите върхове, като целта са големите вериги като Bellator и UFC.

"Това, което сега се случва на 5-ти октомври е доста голямо за българския ММА, тъй като човек като Кавана пристига там и ще види и другите български бойци.

Ние искаме да отворим врата за всички български бойни атлети. Българските ММА бойци имат големи качества и могат да се докажат в световен мащаб, стига да се намери правилния подход. А аз мисля, че точно това можем да направим с Джон Кавана," разкрива Никола.
 
Тези бойци у нас, които търсят сериозно развитие в кариерите си трябва да преглътнат егото си и да се стремят да се доказват повече в чужбина - такова е мнението на Атанасов.

Никола смята, че в основата на всичко е ясно поставената цел и нейното гонене до край - такава ще е и стратегията при мениджърската му работа с Георги Валентинов.

"Правилното нещо, върху което българските бойци могат да наблегнат е, че просто трябва да се смирят и да знаят какво гонят и да гонят само него. Другите странични неща да бъдат изключени и да си гонят целта. Всеки голям шампион е бил вманиачен в целта си - в това, което е искал да постигне. А когато си вманиачен в нещо, нищо друго няма значение.

В България, а и в световен мащаб, се обръща огромно внимание върху начина по който живееш и нещата, които притежаваш. Но тези неща идват след усърдната работа.

Бойците не трябва да подбират толкова срещу кого ще се бият - трябва да тренират и да се доказват. Не се ли доказваш - няма смисъл просто да ходиш и да се чупиш. ММА е сериозен спорт и контузиите могат да бъдат доста тежки. Или скачаш на високо и търсиш върха или не се занимаваш изобщо."
 

Важна част да се обърне внимание на дадена организация към съответна държава определено е стойността, която аудиторията там ѝ носи. Наясно сме, че в България са малцина тези, които плащат pay per view, за да гледат големите събития в бойните спортове, но Никола има един апел към всички фенове на спорта.

"Като продажба на pay per view и от рекламна гледна точка България не е фактор в световен мащаб. Затова апелът ми към всички фенове е да вдигнат шум - да последват бойците в инстаграм, да говорят повече за това, да се споделят публикации.

Медиите търсят сензации и известни хора - така ние като зрители можем да помогнем на българските бойци да излязат и да се докажат на световно ниво."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес