Зареждане

Внимавайте с ключовете на ставите

Внимавайте с ключовете на ставите
Публикувано на: Декември 29, 2009 в 10:32 ч


Когато ключовете на ставите са изпълнени правилно, опонента ще трябва да се предаде пред риска за контузия на ставата, която е атакувана.

Терминът "ключ на ставата" означава да приведем някоя става към максималния и диапазон на движение, при който тя е "заключена". Всяко движение отвъд тази точка ще преразтегне или ще преобърне ставата, което води до силна болка и контузия. Ако опонента не се предаде на време, последствията може да са скъсани връзки, сухожлия или мускули. При някои случаи тези ключове могат да разместят или дори да счупят костите.

ключове стави бойни изкуства


В събмишън граплинга, който се използва в MMA, има буквално хиляди начина за прилагане на ключ на ставата. Има ключове за всяка става на тялото. Повечето от тези ключове се използват в състезанията по смесени бойни изкуства (MMA) като там са забранени ключовете на малките стави, които включват контрол над пръстите по отделно.

Събмишън граплинг техниките, които се използват за ключове са много специфични. Отнема много време тренировки за да се постигне задоволително прилагането им. Трябва ви добър треньор и добри тренировъчни партньори за да се научите как да ги изпълнявате правилно.

Спортни стоки от нашият MMA магазин


Тренирането на клочовете на ставите трябва да става при повишено внимание. Не е нужна голяма сила за да се предизвика сериозна трявма на някоя от ставите. А веднъж контузени, ставите се възстановяват бавно и често оставят траен спомен на котузеното място. Затова бъдете уверени, че вие и партньорът ви упражнявате тези техники с голямо внимание.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес