Зареждане

Топ 10: Най-бързите нокаути в историята на UFC (Видео)

Топ 10: Най-бързите нокаути в историята на UFC (Видео)
Публикувано на: Април 25, 2017 в 23:20 ч
 
Едва ли някой ще възрази - нокаутите са едни от най-атрактивните моменти в бойните спортове.


Това любопитно видео ни открехва вратите към десетте най-бързи нокаута в историята на UFC, поне до този момент.

Легендарният BJ Penn свърши бърза работа срещу Caol Uno на UFC 34 през 2001 година, завършвайки своя опонент за едва 11 секунди. Още по-впечатляващо бе това, че в случая говорим за едва третия професионален ММА двубой на Penn.

Mark Weir подобри постижението с нокаут в разстояние на 10 секунди, правейки го съвсем скоро след рекорда на BJ Penn - на UFC 38 през 2002. Тогава Weir дори не позволи на Eugene Jackson да се осъзнае къде е, приключвайки двубоя си с него още преди той реално да е започнал.

Ветеранът от Ultimate Fighter Gray Maynard смъкна времето на 9 секунди, като това се случи срещу Joe Veres на UFC Fight Night 11 през 2007 година.

Стигаме и до един по-скорошен двубой, а именно - този между Makwan Amirkhani и Andy Ogle на UFC on FOX 14 през януари 2015 година. Срещата приключи за 8 секунди в полза на Amirkhani.

Място в класацията намира и членът на Залата на славата на UFC Don Frye, който през 1996 година записва един адски впечатляващ ММА дебют. В едва първия си двубой изобщо, на Don Frye му трябват само 8 секунди, за да нокаутира Thomas Ramirez. На това му се казва да дебютираш с гръм и трясък.

James Irvin също записа нокаут за 8 секунди, разказвайки играта на Houston Alexander на UFC Fight Night 13 през 2008.

Място тук намира и един от големите любимци на ММА фенове - “Korean Zombie” Chan Sung Jung. Атрактивният кореец направо разпиля Mark Hominick на UFC 140, отказвайки го още при първата размяна, за което му трябваха едва 7 секунди.

Ryan Jimmo, който трагично загина, след като бе блъснат от автомобил през миналата година, също може да се похвали с нокаут за 7 секунди. Jimmo нокаутира Antony Perosh с буквално първия си удар в мача, като това се случи на UFC 149 през 2012.

7 секунди бяха нужни и на Todd Duffee, който размаза за нула време Tim Hague на UFC 102 през 2009. Duffee определено е един от “бързаците” в UFC, имайки предвид, че той има и нокаути за 15, 33 и 34 секунди. Човек би си казал - какво толкова има за вършене Todd Duffee, че приключва толкова скоростно срещите си?

Рекордьор в случая е Duane Ludwig, който през 2006 година нокаутира скоростно Jonathan Goulet. Тук има известно противоречие, защото Комисията на Невада оценява нокаута на Ludwig на 11 секунди, но лично президентът на UFC Dana White го определя като 6-секунден, което и го прави най-бързият в цялата история на организацията до този момент.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес