Зареждане

Петте най-ужасяващи завършеци на двубои в UFC

Петте най-ужасяващи завършеци на двубои в UFC
Публикувано на: Януари 29, 2017 в 22:04 ч
 
Историята на UFC датира от вече много години, като сме ставали свидетели на безброй кървави и оспорвани битки. Някои от тях са завършвали по начини, които са ни оставяли с огромна буца, заседнала в гърлото.


Но това е неизбежно. ММА е опасен спорт, който не е за всеки. Особено не и за хората, които не са готови да рискуват здравето си, захващайки се с нещо подобно. ММА бойците са съвременни гладиатори, които поставят всичко на карта, влизайки в клетките. И понякога пораженията за тях са действително изключително сериозни.

Тук ще ви припомним пет от най-жестоките и тежки завършеци на двубои в историята на UFC. Моменти, когато за единия от бойците нещата приключват особено тежко и последствията са повече от сериозни.

1.Anderson Silva vs. Chris Weidman II - UFC 168Когато Chris Weidman нокаутира Anderson Silva и сложи край на хегемонията му в UFC, мнозина решиха, че това е просто случайност. И резултат от факта, че бразилският шампион подходи твърде високомерно срещу “All American”. Беше неизбежно да бъде уреден и реванш между двамата. Silva и Weidman се изправиха отново един срещу друг на UFC 168, като “The Spider” бе твърдо решен да си върне шампионската титла в средна категория.

Вместо обаче отново да бъде коронясан като шампион, Anderson Silva приключи вечерта в болница, претърпявайки спешна операция на крака. Във втория рунд на сблъсъка, Anderson Silva пробва да нанесе удар с ляв крак по своя опонент. Weidman обаче инстинктивно повдигна своя крак, а в резултат на колизията, “The Spider” се озова на пода, гърчейки се от болка и с брутално счупване.

Въпреки прогнозите на мнозина, Silva успя да се възстанови и да се завърне в Октагона, но вече никога не бе същият, както преди.

2. Frank Mir vs. Tim Sylvia - UFC 48През 2004 година Frank Mir и Tim Sylvia премериха сили за вакантния пояс в тежка категория на UFC. Двубоят продължи по-малко от минута, след като Mir успя да грабне ръката на “The Maniac” и да приложи армбар. Sylvia отказа да се предаде, което и му коства много в случая, а именно - счупена ръка. Парадоксалното е, че Sylvia сякаш не чувстваше болка и искаше да продължи срещата, протестирайки, че не е дал сигнал за предаване. Което е вярно, но с оглед на случилото се, нямаше как той да остане в мача. 

3. Corey Hill vs. Dale Hartt - UFC Fight Night 16
 


Двубоят между Corey Hill и Dale Hartt през 2008 година приключи по идентичен начин с този между Anderson Silva и Chris Weidman. Corey Hill приключи срещата с ужасяващо счупване на десния крак, след като Hartt успя да блокира опит за лег кик. Hill светкавично се озова на пода с жестоки болки, а двубоят логично приключи във втори рунд. За съжаление, през 2015 година Corey Hill почина в следствие на тежко заболяване.

4. Frank Mir vs. Antonio Nogueira - UFC 140Frank Mir попада за втори път в този материал, при това - по един и същи повод. Когато се изправи срещу Antonio Nogueira на UFC 140, Mir за малко не бе принуден да се предаде. Бившият шампион в тежка категория обаче успя да обърне развоя на двубоя в своя полза, макар и на огромна цена за неговия съперник - счупена ръка в следствие на кимура, при която Nogueira отказа да тупне. Изводът е ясен - когато Frank Mir докопа ръката ти, най-добре просто се предай.

5. BJ Penn vs. Diego Sanchez - UFC 107
 


Това е единственият двубой в този материал, при който не говорим за счупване или фрактура от някакъв тип. Говорим обаче за брутални последствия по лицето на Sanchez, който приключи двубоя с легендата BJ Penn облян в кръв, както и със сериозна рана на челото, получена в следствие на силен удар с крак. Diego Sanchez бе труден за разпознаване след петте рунда с Penn, като и до днес той носи белега от битката на своето чело.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес