Най-големият сайт за бойни спортове

       

Топ 5 на най-атлетичните изроди в историята на ММА

Топ 5 на най-атлетичните изроди в историята на ММА
Публикувано на: Август 4, 2017 в 08:00 ч
 
Google определя атлетизма като "физически качества, които са характерни за спортистите, като сила, издръжливост и ловкост", но може би има нещо повече от това.
 
Атлетизмът е генетичен дар от бога, ако желаете. Това е нещо, което не можете да научите, нито да развиете сами. Вие или го имате, или го нямата.
 
Необикновените атлети са рядкост и са способни да правят неща, които обикновените хора не могат. В ММА тези изроди, ако мога така да ги нарека, са още по-голяма рядкост, тъй като другите спортове, като ръгбито и баскетбола, предлагат по-голяма финансова полза и също така не включват възможността да получиш множество удари в главата.
 
Въпреки че много от тези "изроди атлети" влязоха в играта малко по-късно, почти всички от тях намериха възможност да стигнат до успеха в различна степен, благодарение на високото ниво на атлетизъм, което вкарваха в Октагона.
 

5. Brock Lesnar

 
Brock Lesnar може би е най-големият изрод сред спортистите за всички времена, който някога се е състезавал в UFC. Просто погледнете някои от неговите статистики в NFL (National Football League).
 
 
И не само, че Lesnar е играл в NFL за Minnesota Vikings (макар и кратко), но той също така има опит и в аматьорската борба, където печели NCAA Division I All-American (1999, 2000) и NCAA Division I Heavyweight Champion (2000).
 
 
Разбира се, не на последно място трябва да отбележим, че Lesnar е един от най-големите шампион в тежка категория на UFC и има две защити на титлата си, което не се е отдавало на много други бойци в най-тежката категория на UFC.
 

4. Kevin Randleman

 
Kevin Randleman беше невероятно атлетичен образец за човек, който беше едно от най-опасните момчета в ранните години на спорта.
 
 
Подобно на Lesnar, Randleman беше един от най-големите изроди в колежанската борба, която пренесе след това в UFC и с нея успя да спечели титлата в тежка категория преди да премине в PRIDE, където нокаутира Mirco Cro Cop.
 
 
В следващата си битка Randelman изпълни изключително зловещ суплекс, който се помни и до днес, срещу най-великия в тежка категория за всички времена Fedor Emelianenko.
 

3. Yoel Romero

 
Yoel Romero e още един борец, който може да се определи като един от най-големите атлети, които някога са се състезавали в ММА.
 
 
Като борец, той записва победа над най-великия за всички времена Cael Sanderson не веднъж, а два пъти. Той е пример за човек, който може би е влязъл в ММА малко късно, тъй като изцяло се бе отдал на борбата в продължение на доста години.
 
 
Въпреки това, той е сред най-добрите бойци в средна категория и е записал доста големи победи в кариерата си.
 

2. Charles ‘Krazy Horse’ Bennett

 
Charles ‘Krazy Horse’ Bennett, за съжаление, е пример за пропусната възможност.
 
 
Въпреки че е висок само 165 сантиметра, той все пак беше страхотен атлет и талантлив ръгбист в гимназията, където е играл на всякакви позиции, включително и защитник, което е рядкост за човек с неговия ръст.
 
 
Отдавайки се на прякора си, правните проблеми винаги следваха "Krazy Horse", но все пак той успя да запише няколко огромни победи в ММА кариерата си. Например когато нокаутира KJ Noons или когато завърши Gerald Strebendt, въпреки липсата на адекватен подход към тренировките, а само благодарение на неговия невероятен атлетизъм.
 

1. Herschel Walker 

 
Herschel Walker може би е изродът на изродите, които някога са стъпвали в ММА клетка или ринг.
 
 
Той е известен най-вече с успехите си в колежанската и професионална ръгби кариера, но също така е и олимпийски състезател по бобслей, както и опитен спринтьор в гимназията, което е доказателство за невероятното ниво на атлетизъм, което притежава.
 
 
Walker е пример за човек, който влезе в света на ММА доста късно, имайки в предвид, че той направи своя дебют на 48-годишна възраст. Все пак е страшно да си представим какво може да направи един атлет като Herschel Walker в ММА, ако беше започнал да се състезава 20-25 години по-рано.

Свързани Статии

10-те най-добри нокаути на Alistair Overeem (видео)

10-те най-добри нокаути на Alistair Overeem (видео)
След четири годишно лутане в тежката категория Alistair Overeem най-сетне подписа с UFC и ще се изправи срещу Brock Lesnar на 30-ти декември.
Статии » септември 10, 2011 (4)
цялата статия

Как бойните изкуства влияят на децата

Как бойните изкуства влияят на децата
Има много начини, по които бойните изкуства могат да подобрят живота на децата и тинейджърите.
Статии » юли 22, 2010 (0)
цялата статия
Мнения в Facebook