Зареждане

Топ 5 на най-атлетичните изроди в историята на ММА

Топ 5 на най-атлетичните изроди в историята на ММА
Публикувано на: Август 4, 2017 в 08:00 ч
 
Google определя атлетизма като "физически качества, които са характерни за спортистите, като сила, издръжливост и ловкост", но може би има нещо повече от това.
 
Атлетизмът е генетичен дар от бога, ако желаете. Това е нещо, което не можете да научите, нито да развиете сами. Вие или го имате, или го нямата.
 
Необикновените атлети са рядкост и са способни да правят неща, които обикновените хора не могат. В ММА тези изроди, ако мога така да ги нарека, са още по-голяма рядкост, тъй като другите спортове, като ръгбито и баскетбола, предлагат по-голяма финансова полза и също така не включват възможността да получиш множество удари в главата.
 
Въпреки че много от тези "изроди атлети" влязоха в играта малко по-късно, почти всички от тях намериха възможност да стигнат до успеха в различна степен, благодарение на високото ниво на атлетизъм, което вкарваха в Октагона.
 

5. Brock Lesnar

 
Brock Lesnar може би е най-големият изрод сред спортистите за всички времена, който някога се е състезавал в UFC. Просто погледнете някои от неговите статистики в NFL (National Football League).
 
 
И не само, че Lesnar е играл в NFL за Minnesota Vikings (макар и кратко), но той също така има опит и в аматьорската борба, където печели NCAA Division I All-American (1999, 2000) и NCAA Division I Heavyweight Champion (2000).
 
 
Разбира се, не на последно място трябва да отбележим, че Lesnar е един от най-големите шампион в тежка категория на UFC и има две защити на титлата си, което не се е отдавало на много други бойци в най-тежката категория на UFC.
 

4. Kevin Randleman

 
Kevin Randleman беше невероятно атлетичен образец за човек, който беше едно от най-опасните момчета в ранните години на спорта.
 
 
Подобно на Lesnar, Randleman беше един от най-големите изроди в колежанската борба, която пренесе след това в UFC и с нея успя да спечели титлата в тежка категория преди да премине в PRIDE, където нокаутира Mirco Cro Cop.
 
 
В следващата си битка Randelman изпълни изключително зловещ суплекс, който се помни и до днес, срещу най-великия в тежка категория за всички времена Fedor Emelianenko.
 

3. Yoel Romero

 
Yoel Romero e още един борец, който може да се определи като един от най-големите атлети, които някога са се състезавали в ММА.
 
 
Като борец, той записва победа над най-великия за всички времена Cael Sanderson не веднъж, а два пъти. Той е пример за човек, който може би е влязъл в ММА малко късно, тъй като изцяло се бе отдал на борбата в продължение на доста години.
 
 
Въпреки това, той е сред най-добрите бойци в средна категория и е записал доста големи победи в кариерата си.
 

2. Charles ‘Krazy Horse’ Bennett

 
Charles ‘Krazy Horse’ Bennett, за съжаление, е пример за пропусната възможност.
 
 
Въпреки че е висок само 165 сантиметра, той все пак беше страхотен атлет и талантлив ръгбист в гимназията, където е играл на всякакви позиции, включително и защитник, което е рядкост за човек с неговия ръст.
 
 
Отдавайки се на прякора си, правните проблеми винаги следваха "Krazy Horse", но все пак той успя да запише няколко огромни победи в ММА кариерата си. Например когато нокаутира KJ Noons или когато завърши Gerald Strebendt, въпреки липсата на адекватен подход към тренировките, а само благодарение на неговия невероятен атлетизъм.
 

1. Herschel Walker 

 
Herschel Walker може би е изродът на изродите, които някога са стъпвали в ММА клетка или ринг.
 
 
Той е известен най-вече с успехите си в колежанската и професионална ръгби кариера, но също така е и олимпийски състезател по бобслей, както и опитен спринтьор в гимназията, което е доказателство за невероятното ниво на атлетизъм, което притежава.
 
 
Walker е пример за човек, който влезе в света на ММА доста късно, имайки в предвид, че той направи своя дебют на 48-годишна възраст. Все пак е страшно да си представим какво може да направи един атлет като Herschel Walker в ММА, ако беше започнал да се състезава 20-25 години по-рано.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес