Зареждане

Още 5 от най-странните приключвания на UFC срещи

Още 5 от най-странните приключвания на UFC срещи
Публикувано на: Март 7, 2018 в 23:58 ч
По-рано тази седмица вече ви представихме 5 от най-необичайните начини, по които са приключвали ММА срещи в клетката на UFC. Не успяхме да се наситим, затова сега продължаваме с още 5 фрапантни случая от дългата история на организацията.

Matt Brown срещу Pete Sell
Виновникът за странният край на срещата между Matt Brown и Pete Sell е не кой да е, а самият рефер - Ybes Lavine.

В началото на първия рунд Brown разлюля опонента си с ритник в главата и го събори с тежко ляво кроше. След тези два удара Lavine се намеси и сграбчи "The Immortal", слагайки край на двубоя.

Brown, разбира се, спря и това трябваше да бъде всичко, когато Sell се изправи на крака, а Lavine си промени мнението, давайки знак, че битката може да продължи.

Brown вече беше готов да си тръгва, но щом осъзна факта, че трябва отново да пребори опонента си, набързо се върна към Sell с още брутални колена и тупаници докато не го свали отново на земята, отбелязвайки втори ТКО в рамките на едва няколко минути. В последствие Lavine коментира:

"Оставих г-н Sell да отнася допълнително удари. Не си свърших работата като хората. Провалих се и ще си науча урока. Ще се опитам да не повтарям случката."

Vitor Belfort срещу Randy Couture
Сред сериозните срещи наистина се откроява техническият нокаут на Vitor Belfort срещу Randy Couture от UFC 46, което се проведе през 2004-та.

Дори обстоятелствата около сблъсъка са необикновени, имайки предвид, че същият месец, когато се проведе битката, сестрата на Belfort беше отвлечена в Бразилия.Междувременно, Couture беше набрал инерция с победата си срещу Chuck Liddell, спечелвайки си временната титла, като в последствие се добра и до шампионската позиция, надвивайки Tito Ortiz.

Срещата им беше очаквана с нетърпение, но се оказа доста безинтересна, тъй като още с първия си удар Belfort нанесе достатъчно щета, за да бъде прекратен двубоя от рефера. Десният клепач на "The Natural" беше разкъсан от шева на ръкавицата на Belfort.

По-скоро неприятна случайност, отколкото умел удар, но все пак Belfort спечели чрез ТКО и прибра титлата в полутежка категория.

Murilo Bustamante срещу Matt Lindland
"Big" John McCarthy е в средите още от зараждането на спорта и бива считан за най-добрият рефер. Той също обаче е отговорен и за един от най-емблематичните завършеци в историята на UFC.

По време на срещата им, Murilo успя да хване в армбар Matt, в резултат на което успя да го принуди да се откаже с потупване по крака.McCarthy бързо се намеси, за да сложи край на срещата, като Lindland обаче възрази, че не се бил отказал, принуждавайки рефера да се поколебае за своето решение.

McCarthy реши да постави двамата бойци в стойка и да даде ново начало на срещата, въпреки че години по-късно той признава, че не е постъпил правилно.

Bustamante беше принуден отново да надвие своя опонент, като този път го направи с гилотина в третия рунд.

Royce Gracie срещу Art Jimmerson
Някак интересно се получава, че един от най-фрапантните случаи е именно от първото издание на UFC, датиращо от 1993-та.

Срещата е по-известна с това, че професионалният боксьор Art Jimmerson реши да излезе само с една боксова ръкавица - ясен знак, че не е знаел много какво се случва, когато е приел предложението да участва в събитието.

Едва в навечерието на UFC 1 реферът John McCarthy му разкрива, че предстоящият му опонент ще се опита да приложи джиуджицу уменията си, за да го пребори на земята.

Това веднага притеснява Jimmerson, тъй като той нямал идея тогава как да се защитава от тейкдауни и събмишъни. Това става ясно и когато Gracie го поваля и започва да го бори - боксьорът мигновено се паникьосва и се отказва още преди да бъде заключен.

Срещата все пак официално се води, че е била приключена чрез събмишън заради позицията, в която се намирали двамата бойци.

Tank Abbott срещу Steve Nelmark
На Tank Abbott не му бяха чужди бруталните завършеци в ранния период от кариерата му в UFC - дори в своя дебют той нокаутира жестоко John Matua, като в последствие се подигра и с позицията, в която беше застанало безжизненото му тяло.

Въпреки това обаче, Abbott успя да надмине себе си следващата година, когато се изправи срещу Steve Nelmark.

Още в първата минута от срещата им той притисна опонента си до решетката и успя да изкара от съзнание Nelmark с тежко дясно кроше.

Нокаутите не са нещо необичайно в UFC, но този беше по-различен - тялото на Nelmar се свлече като някаква кукла. Подпрян на клетката, с крака сгънати под него и висяща в притеснително положение глава, все едно едва се крепи на раменете.

Мигновено настъпи ужас, че е възможно вратът му да е бил счупен. Все пак обаче, боецът се разминава без сериозни щети и бързо се възстановява напълно.
0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес