Зареждане

Най-странните ритуали и суеверия в ММА

Най-странните ритуали и суеверия в ММА
Публикувано на: Юни 5, 2017 в 08:00 ч
 
Ритуалите и суеверията всъщност са доста често срещано нещо в спорта и могат да се видят навсякъде сред спортистите, на всички нива, включително и сред някои от най-големите звезди.
 
В смесените бойни изкуства много бойци са показали чудати ритуали и още по-странни суеверия. В клипа по-долу ще видите някои от най-налудничавите от тях.
 
Изглежда, че най-често срещано сред бойците е да не се къпят преди битка, това например правят Josh Thompson и ветеранът Matt "The Law" Lindland. Всеки от тях имаше различна причина за това. В случая на Thompson това бе по-скоро суеверие, докато в случая на Lindland той е трябвало да мирише толкова зле, че да отблъска противниците си по време на мач.
 
Rampage Jackson дори коментира с усмивка битката си с Lindland (която Rampage спечели), че борбата срещу него е като да се биеш със скункс и дори посъветва "The Law" да се къпе поне от време на време.
 
Един от най-странните ритуали включва великият Jon Jones, който разкрил пред Joe Rogan, че ще се напие до безобразие седмица преди битката. Това е трябвало да отнеме напрежението от него тъй като щяло да му послужи за извинение, в случай, че загуби. Така при загуба Jones щял да хвърли вината за загубата на пиянството си.
 
Вероятно най-лудият ритуал е обсебеността на Benson Henderson към клечките за зъби. Той обича да държи една такава в устата си, докато се бие, което е абсолютна лудост. Това може да доведе до сериозни наранявания, след като получи добър удар в челюстта, да не говорим, че винаги може да погълнете клечката случайно. Надяваме се, че реферът ще провери внимателно устата на Benson преди следващата му битка.


 
 
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес