Зареждане

Най-невероятните моменти в историята на боевете

Най-невероятните моменти в историята на боевете
Публикувано на: Май 2, 2016 в 08:27 ч
 
Понякога се случват неща, които просто ни оставят с увиснало до земята чене. А когато пък такова нещо се случи по време на важна среща, цялата ситуация изглежда още по-невероятна. Събрали сме някои от най-невероятните моменти в историята на бойните спортове.
 

9. Ексхибиционистът

 
Нещо, което определено не очакваме да видим по време на мач е... чисто гол мъж в клетката. Той едва ли ще забрави своите 15 секунди слава, които, за съжаление, най-вероятно са вечно запечатани и в съзнанията на зрителите на Strike Force 6.
 
 

8. Вуду нокаут

 
Това, което в действителност се случва тук не е нещо необичайно - единият боец изпада в безсъзнание след като бива нокаутиран. Начинът, по който Steve Nelmark се свлича след финалният удар на Tank Abbott в UFC: The Ultimate Ultimate 2 е това, което кара всички зрители да онемеят в шок и ужас. Изглежда сякаш Abbott счупва опонента си на две. За щастие, Nelmark се разминава с доста по-леки наранявания, отколкото изглежда отстрани заради необичайната поза, в която застава след като изпада в безсъзнание.
 
 

7. Човекът срещу осветлението

 
За щастие, можем да причислим тази при невероятните вместо при трагичните случки. Борецът от Южна Дакота Michael McComish бива повален от 40-килограмовото осветление, което се откача от тавана на залата и пада върху него. Като по чудо оцелява без сериозни наранявания.
 
 

6. Раз, два... удар!

 
В началото на втория рунд двамата бойци отправят едновременно леви крушета един на друг и се повалят взаимно на ринга. За разлика от това, което се случва в Rocky 2 обаче, двамата успяват да се изправят навреме и срещата продължава. Следващият рунд обаче бива прекратена от рефера след като Paul Samuels отправя ключов удар към Cello Renda.
 
 

5. Сривът

 
Дългоочакваният реванш срещу Lennox Lewis през 1997 не протича в полза на Oliver McCall - не само губи, ами губи изключително убедително. По средата на мача обръща гръб на Lewis и започва да ходи в противоположната от него посока, отказващ да се бие. След края на рунда продължава да ходи около ринга в отказ да се върне в своя ъгъл. В следствие на всичко това дори се разплаква, но бива убеден от реферът Mills Lane да се върне за петия рунд. След като началото на рунда е дадено McCall отново обръща гръб на опонента си и започва да бяга далеч от него - това окончателно принуждава реферът да сложи край на срещата.
 
 

4. Тичай, Forrest! Тичай!

 
Последната среща на Tito Ortiz навярно не е нещо, което си спомня с усмивка - благодарение на Forrest Griffin. След като бие звънецът, слагащ край на иначе оспорваната среща между двамата в UFC 148, разочарован Griffin започва да бяга от октагона към съблекалните, когато президентът Dana White му нарежда да се върне за официалното обявяване на резултата. Изненадан и объркан, че е обявен за победител, Griffin грабва микрофона от коментатора Joe Rogan и провежда собствено интервю с Ortiz. Самият Ortiz пък не изглежда особено доволен от начина, по който се развива събитието - особено имайки предвид, че е последното му завинаги.
 
 

3. Мелето в Ню Йорк

 
11 юли 1996-та остава паметна дата заради най-бруталната боксова среща в историята на спорта. Настава масов бой в цялата зала след като хора от ъгъла на Bowe, в това число и неговият мениджър Rock Newman, налитат на Golota заради спорен нисък удар, който вкарва на Bowe. За секунди на ринга и сред публиката настава погром - някои помагат, но повечето просто влизат в мелето с едната мисъл да се сбият. Lou Duva, 74-годишен мъж от ъгъла на Golota, пада на ринга и припада, в следствие на което бива изкаран на носилка и със зловещи болки в гърдите. По-късно в болницата състоянието му се стабилизира.
 
 

2. мъжът от небето

 
По време на 7-мия рунд на втората от трите срещи на Holyfield и Bowe парашутистът James "Fan Man" Miller се спуска в Caesars Palace от небето директно на ринга. След като фенове и хора от екипа започват да го бият, охраната на Bowe го оставя в несвяст. Грозната случка се превръща в Събитие на годината според списание The Ring през 1993-та година.
 1. Голямата хапка

 
Една от най-злочестите случки в историята на бокса си остава отхапването на ухото на Evander Holyfield от самия Mike Tyson, за което бива дисквалифициран от реванша през 1997. Освен дисквалификацията Tyson получава и забрана да се боксира професионално, която в последствие отпада.
 
 
 
 
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес