Зареждане

Натурални начини за увеличаване на тестостерона

Натурални начини за увеличаване на тестостерона
Публикувано на: Октомври 29, 2008 в 19:03 ч


Тестостерона би могъл да се нарече "светия граал" за растежа на мускула. Той е най-важният хормон за изграждането на големи и здрави мускули и като такъв е и пречката за постигане на някои от вашите цели. От нивата на тестостерона зависи:
- увеличаване на мускулната маса и сила
- намаляване на мазнините в тялото
- увеличаване на либидото
- подобрено настроение
- намаляване на нивата на лошия холестерол.

Звучи доста добре, нали? В тази статия ще научите 10 малки стъпки, които съвсем натурално могат да увеличат нивата ви на тестостерон, което ще ви помогне да постигнете по-лесно вашите цели в бойните изкуства или фитнеса.

1) Във фитнес залата използвайте само основни и доказали се упражнения като клекове, мъртва тяга, лежанка, военна преса и други. Упражненията от този тип натоварват най-много всички мускули в тялото ви, което от своя страна го кара да произвежда повече тестостерон.

2) Тренирайте винаги на 100% усилия и интензитет. На тренировки или във фитнеса винаги давйте всичко от себе си за да изцедите всяка енергия оставена за тренировка. Колкото по-голямо е натоварването и интензитета на тренировката, толкова повече тестостерон ще произвежда тялото.

3) Ако посещавате и фитнес залата често не забравяйте да тренирата краката, колкото тренирате и останалите мускулни групи. Както е известно тренирането на краката стимулира по-добро заякване и на гърдите, гърба и ръцете.

4) Увеличете приема на нужните на организма мазнини (ненаситените). Тях може да набавите от фъстъците, авокадо, риба, зехтин, сусамов тахан, фъстъчено масло и др. Най-важните ненаситени мазнини са в лена и сусама. Почти всички растителни мазнини са ненаситени. Те са един от най-добрите начини натурално да увеличите нивото си на тестостерон.

5) Намалете нивата на прием на соя. Соевия протеин увеличава нивата на естрогена (женския хормон), а това директно влияе на нивата на тестостерона.

6) Ограничете приема на алкохол. Той има доста драматичен ефект върху нивата на тестостерона. Затова е добре да намалите пиянските нощи, ако има такива, и да консумирате умерено.

7) Увеличете приема на кръстоцветни зеленчуци. Това са броколите, карфиола, репички и зелето. Те намаляват нивата на естроген и увеличават тези на тестостерона.

8) Намалете ежедневния стрес до колкото е възможно. Да бъдете под ненужно напрежение води до увеличаване на производството на кортизол, който разгражда вещества в организма и намаля нивата на тестостерон.

9) Увеличете сексуалната си активност. Сексуалната активност кара тялото да произвежда oкситоцин, който пък спомага за увеличаването на ендорфина и той от своя страна повишава тестостерона.

10) Бъдете сигурни че се наспивате всяка вечер. Липсата на сън води до производство на повече кортизол, който както вече бе написано, намалява нивата на тестостерон.

тестостерон тренировки увеличаване

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес