Зареждане

Кой е Уес Симс и трябва ли Любомир Симеонов да се плаши от него?

Кой е Уес Симс и трябва ли Любомир Симеонов да се плаши от него?
Публикувано на: Юни 2, 2012 в 13:27 ч

Източник: www.mmabg.com
Снимка: wikimedia.org

Вече много хора ме питат кой е този Уес Симс, съперникът на Любо Гребеца на Макс Файт 27 на 16-и юни в зала „Армеец”.
Тези, които гледат „Страйк Форс” по Евроспорт не са между тях.


На 30 януари 2010 г. Той се сби с Боб Лешли и загуби с технически нокаут в първия рунд.
По-интересно е обаче да преценим дали той ще бъде лесен за нашия колос – във физическия смисъл на тази дума.
Едно сравнение с Лешли е оправдано, защото Любо и Лешли си приличат по някои показатели, но имат много различия.

Приликите са: и двамата са много силни физически. С атлетичните си фигури те карат не само обикновените хора да си глътнат езиците, щом ги зърнат, но и противниците им гледат втрещено бицепсите им на официалното мерене.
Лешли вдига 360 кг от лег, за Любо съм чул близка до тази цифра.

С това май приликите свършват. Бившият борец предпочита определено боя на земята, за Любо без претенции за категорично мнение, си мисля, че предпочита страйкинга, т.е.да се сбие от стойка, пък каквото стане. Той е почти винаги по-висок от съперниците си,ръцете му са орангутански и така ще бъде и в бъдеще. Но не и срещу Уес Симс. Американецът дори е по-висок от него с 6 см. И той предпочита боя от стойка. Срещу Лешли не му се отдаде, но той беше предизвестен за мача само 2 седмици пред това и реакциите му бяха забавени. Личеше си, че тактиката му за мача беше да държи колкото се може по-дълго якия Лешли далеч от себе си, докато чернокожият кечист се умори да го преследва.
Най-силното качество на Симс е неговият непоклатим дух. Последната си победа срещу Джейсън ди Анджело той спечели със страйкинг след една невероятна размяна на удари, при която не се знаеше кой първи ще падне. В предишните си срещу той надви Уйлям Клифорд с гилотина и след това Клифорд Кун с нибар, т.е. ключ на коляното. И двата мача завършиха във втория рунд след жестока битка.

В това отношение Любо и Уес си приличат. Без да съм го гледал по-дълго от един рунд, съм сигурен, че Гребеца не се плаши от никого.

След мача с Лешли Уес направи страхотен скандал, че реферът е спрял мача прибързано. Може би беше прав. Той вече се беше измъкнал от граунд енд паунда и беше готов да се изправи на крака.

С него не можах да се свържа, но с Кен Павия, неговият менажер говорих по телефона. Увери ме, че Уес не идва само за да прибере хонорара, а иска да бие нашия богатир, за когото след мача с Гари Гудридж в Щатите вече говорят страховити неща. Че допуснат ли Любо в някоя от версиите, тежко на всички от тежката артилерия на ММА-я. Една победа на на Уес ще го върне в голямата игра, твърди Павия.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес