Зареждане

Историята на световния рекорд за най-много удари в минута

Историята на световния рекорд за най-много удари в минута
Публикувано на: Май 23, 2016 в 13:06 ч
 
 Официално е - най-много удари за една минута са направени от Roberto Ardito в Австралия на 18-ти март 2009. Целу 805 на брой.
 
Винг Чун се специализира в светкавичното изпълнение на серия удари, така че не е особено впечатляващо, че рекордът се държи от Robert Ardito, ученик на великия учител във Винг Чун средите Jim Fung. Интересен факт е, че същият има сертификат за способността му да изпълнява с изключителна скорост серия от удари, подписан от Sigung Tsui Seung Tin, ученик на легендарния Yip Man, известен също като треньора на самия Bruce Lee.
 
На 16-ти август 2005 Ardito подобрява стария рекорд с 428 удара в минута. Първо доказателство, че в тази дисциплина Винг Чун надвива каратето.
 
 
На 18-ти март 2007 Ardito подобрява рекорда отново - този път с 702 удара. Скоро след това обаче американец прави 713, за което самият Robert споделя:
 
"Бях изключително развълнуван, когато разбрах, че някой е подобрил рекорда ми и ще имам стимул да тренирам още по-усърдно, за да направя това, което досега никой друг не е успявал."
 
През 2009-та Ardito окончателно за момента счупва рекорда - 805 удара за 60 секунди. Събитието се състои в Международната Винг Чун академия в Сидни пред няколко свидетели и двама независими експерти по бойни изкуства.
 
"Скоростта ми е около 13.5 удара в секунда в продължение на една минута. Знам обаче, че мога да се справя и по-добре. Винг Чун учи на спокойствие, несравними умения и развива психиката, което може, разбира се, да подобри значително рефлексите и силата, спомагайки грубата и непремерена сила да бъде побеждавана с лекота."
 
Някои смятат, че уменията на Robert са неприложими в истинска битка, но можем да поспорим, имайки предвид това:
 
 
Мнозина се опитват да подобрят рекорда на Robert, разбира се. Този успява да направи 770 удара в минута:
 
 
Но най-страшни за рекорда са тази група от целеустремени и жадни за надмощие младежи:
 
 
Въпрос на време е когато на Robert ще му се наложи да подобрява рекорда за четвърти път.

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес