Зареждане

Джудист срещу 120-килограмов шампион по бокс - не трае дълго

Джудист срещу 120-килограмов шампион по бокс - не трае дълго
Публикувано на: Септември 4, 2017 в 08:00 ч
 
В съвременните ММА състезание е много рядко да се види битка между два чисти сила. Повечето бойци в днешно време използват прийоми от няколко стила и са доста добре подготвени във всички аспекти и могат да правят всичко.
 
Това обаче не се отнася за тази битка от 2004-та година. В този двубой един срещу друг се изправят боксьора в тежка категория Francois Botha и джудиста Yoshiro Akiyama, за което това е дебют в света на смесените бойни изкуства. Боксьорът, Botha, има многобройни титли в света на бокса като професионалист и надхвърля теглото на опонента си с около 45 килограма.

 
Във видеото виждаме, че Botha няма представа как да се бие на земята и независимо от огромната разлика в размерите на двамата, когато един чист боксьор се изправи срещу един чист граплър, грапларът ще спечели в по-голяма част от случаите.
 
 
Akiyama, интелигентно, без да губи време в размяна на удари с по-големия си съперник, свали веднага опонента си на земята, където има предимство.
 
След като Akiyama се озова върху Botha, той заблуди опонента си с удари насочени към главата му и преди той да се усети хвана ръката му и приложи захват за отказване (арм бар), което принуди Botha да се откаже след по-малко от 2 минути след началото на срещата.
 
Това беше първата от много битки на Akiyama в Япония под банера на K-1. Той в крайна сметка направи и няколко битки в UFC, където нямаше толкова голям успех, колкото в Япония, спечели само две от седемте си битки за организацията.
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес