Зареждане

5 бойци, които си пропиляха кариерите

5 бойци, които си пропиляха кариерите
Публикувано на: Юли 30, 2018 в 20:49 ч
Какво ще стане ако в последния ти ден на земята човекът, който си срещне човека, който можеше да бъдеш?

Тежък въпрос, но като се замислим, доста полезен, за да осъзнаем къде всъщност се намираме и колко ползотворно живеем. Едно от най-тъжните неща в живота е пропиления талант или още повече - да гледаш как някой се саморазрушава пред очите ти.

Този сценарии се разиграва отново и отново в спорта. Да вземем за пример John Daly, Darryl Strawberry, Ryan Leaf и пр. И тримата разрушиха кариерите си до различна степен и така и не успяха да достигнат своя пик. За нещастие, ММА не е по-различен, що се отнася до атлети, пропиляли успеха си.

Тази година спортът празнува своята сребърна годишнина, а броят на опропастили кариерите си бойци си остава шокиращ. Затова събрахме 5 от тях - само да ви покажем докъде може да стигне човек.


Jon Jones


Започваме списъка с не кой да е, а бившия шампион в полутежка категория - Jon 'Bones' Jones.
Jones все още пише своята история, но ако нещо сме научили от миналото, то е, че атлети, които продължават със скандалното си поведение обикновено опропастяват животите си... Освен ако не влезе в сила някаква тежка интервенция.

'Bones' влиза в списъка, защото е навярно най-добрият и най-свеж пример за ММА боец с пропилян потенциал. Преди беше считан за най-добрия на всички времена, но постепенно споменаването на името му се превърна в една шега.

Jones спечели UFC титлата в полутежка категория на два пъти, като също стана и първият боец в организацията, на когото му се отнема една и съща титла два пъти.

Като допълнение, той не спира да се забърква в скандали - участва в катастрофа с бременна жена, от която бяга, проваля се на допинг тестове и т.н. Нищо чудно, че започваме с него, нали?


Mark Kerr


'The Smashing Machine' Mark Kerr за пръв път влиза в Октагона през 1997-ма, спечелвайки турнирите в тежка категория на UFC 13 и UFC 14.
Неговите скорост и размер навремето са просто налудничави и мнозина са очаквали той да бъде на върха.

След ранния си успех в UFC той решава да се прехвърли в Япония. Набирайки приличен старт в Pride, той скоро се проваля заради пристрастяването си към опиати.

Кариерата му трябва да служи за урок на бойци, мъчещи се със своите зависимости и психически проблеми - често срещан случай сред спортните провали.


Hermes Franca


Ето едно име, което не сме чували от известно време.
Някогашната бразилска гордост обаче в днешно време е обявен официално за сексуален насилник в родната си страна.

Franca имаше успехи в UFC, отбелязвайки победи срещу Jamie Varner, Spencer Fisher и Nate Diaz.

През 2011-та обаче, докато се състезава на регионалната сцена, той удря дъното. Той се признава за виновен за опит за изнасилване, в следствие на което получава 42 месеца затвор.

Franca също получава 4 и половина години пробация веднага след като напусне затвора и е официално обявен за изнасилвач.


War Machine


Jonathan Koppenhaver е по-известен като 'War Machine', но и като престъпник.
War Machine за пръв път се появява на сцената в шестия сезон на TUF. Той отбелязва 1-2 в UFC и в последствие бива освободен от организацията. Koppenhaver има две бързи участия в Bellator MMA, но бива отстранен и от там след като напада тогавашната си приятелка и бивша порноактриса, Christy Mack.

Докато очаква своята присъда в местния затвор, той се опитва да отнеме живота си.

На 5-ти юни 2017-та отнася доживотен затвор с възможност за обжалване чак след 36 години.


Jason Miller


Jason 'Mayhem' Miller вече е установен боец, когато предаването му 'Bully Beatdown' се излъчва по MTV.
Чак след шоуто си обаче той започва да привлича интереса към себе си в ММА средите. Борбата с психическите му разстройства обаче се оказва нещото, което го погубва.

Можем да изброим много скандални случки с негово участие, но ще се придържаме само към последната.

В края на 2017-та Miller беше обвинен за домашно насилие. Той отнесе 3 години прбаця и висящи 4 години затвор.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес