Зареждане

5 бивши затворници в UFC

5 бивши затворници в UFC
Публикувано на: Януари 8, 2018 в 19:23 ч
 
 Боксът често бива спряган като спасител на множество проблемни младежи, решили да избягат от съдбата си на престъпници. Свободните боеве определено не отстъпват по този критерий.
 
Историите на всеки един от бойците в тази статия са различни, но всички те са били някога в затвора.
 
Общото между тях е, че всички те са откриват ММА след освобождаването им от килията, използвайки го да пренасочат енергията си към нещо по-продуктивно.
 
Подготвили сме за вас историите на няколко UFC бойци, които са били напът да захвърлят всяка възможност за успех в живота.
 

Mark Hunt

 
Феновете на Mark Hunt може да се изненадат като разберат, че преди да открие свободните боеве, любимецът им е имал престъпно минало.
 
Hunt е жертва на насилие от страна на баща си като дете, което довежда и до множество проблеми заради улични сбивания.
 
Самият той също признава, че е крал десетки автомобили като тинейджър, преди най-накрая да бъде осъден на 9 месеца затвор, когато е бил едва на 16 години, задето откраднал кубинките на някакъв мъж.
 
Hunt тогава не научава урока си, и бива заключен в последствие отново, този път за нападение.
 
Hunt открива свободните боеве когато охранител в нощно заведение го вижда да нокаутира няколко души пред бара. Едва тогава Hunt вкарва живота си в релси, като сега получава по 750 000 всеки път щом влезе в Октагона.
 

Derrick Lewis 

 
Звездата на UFC в тежка категория е с необикновена история и в престъпния свят.
 
Две седмици след като се дипломира, 19-годишният Lewis се забърква в неприятност, когато бившият съпруг на по-възрастната дама, с която се вижда, започва да го търси.
 
Според боецът, той бил член на ККК и започнал да го преследва една вечер, когато се прибирал.
 
В последствие Lewis се доближил до буса на преследващият го, където бил посрещнат от въоръжения мъж. В самозащита той започнал да го удря, като обаче врагът му се изплъзнал.
 
Бившият съпруг на приятелката му загубил зрението си с лявото око в следствие от схватката, като няколко дни по-късно Lewis бил арестуван.
 
Боецът извадил късмет, защото отнесъл само 2 години пробация, което все пак му позволявало да продължи образованието си.
 
Скоро той обаче задлъжнял и бил осъден на 5 години затвор.
 
На излизане той имал мечтата някой ден да стане професионален боксьор, но негов приятел го насочил към свободните боеве, където години по-късно се нарежда сред 10-те най-добри в категорията си.
 

Mike Perry 
След развода на своите родители, Mike Perry решава да избяга от училище преди да се дипломира, изнасяйки се с приятели, като скоро след това започват и проблемите.
 
"Играехме Grand Theft Auto, исках да бъда такъв. Да ми се получават така лесно нещата. Използвах наркотици, носех оръжия и си мислех, че съм гангстер."
 
Не след дълго бива арестуван за грабеж, като бива осъден на 2 години домашен арест.
 
В следствие на неуспешен тест за наркотици обаче, бива осъждан на почти 6 месеца затвор.
 
От тогава Perry преобръща живота си, благодарение на свободните боеве. И въпреки че е все още в пробация, през 2016-та той получава шанс в UFC, като в момента е с 3 победи и 1 загуба.
 

Patrick Cummins 
Кариерата на Patrick Cummins е едва в своето начало, когато бива осъден на до две години затвор за грабеж през 2011-та.
 
Първоначално той бива арестуван през 2008-ма заедно с Eric Bradley за няколко грабежа.
 
Двамата били откраднали телевизори, компютри, дигитални камери, ценности и пари, като в следствие се признали за виновни, разбирайки че така ще получат само пробация.
 
След дълги борби в съда обаче двамата били осъдени в началото на 2011-та, малко след ММА дебюта на Cummins в Strikeforce.
 
Напускайки затвора след 8 месеца престой, Cummins бил по-решен от всякога, че ще направи кариера в свободните боеве, като през 2014-та подписва и с UFC.
 

Alexander Gustafsson 
В наши дни шведът се изявява като един от добрите момчета в спорта. Сериозна изненада се оказва обаче миналото му.
 
Gustafsson за пръв път има проблеми със закона когато е на 15 години, когато бива обвинен за нападение. През 2005-та обаче, докато е все още тинейджър, той бива осъждан на 15 месеца затвор.
 
"Не мога да го защитя по никакъв начин. Срам ме е от криминалното ми минало."
 
След като излежава присъдата си, негов приятел му препоръчва смесените бойни изкуства, в които намира и смисъла на живота си, от който така горещо се нуждае. Сега 30-годишният Gustafsson е един от най-добрите в полутежката категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес