Зареждане

Това ли беше най-безполезната трилогия в историята ?!

Това ли беше най-безполезната трилогия в историята ?!
Публикувано на: Декември 5, 2022 в 00:00 ч
В нощта на 3 срещу 4 декември в Лондон на стадион Тотнъм Хотспър се проведе грандиозна боксова вечер.

Главната битка беше двубоят между непобедения британец Тайсън Фюри и неговия сънародник Дерек Чисора. Съперниците затвориха трилогията, която започна още през 2011 година. В първия двубой "Циганският крал" победи Чисора с единодушно решение, а във втория принуди Дерек да откаже да продължи битката в 10-ия рунд.

Тайсън даде последната възможност на съперника да си отмъсти. Началото на двубоя бе съпроводено с фантастичен антураж. Фюри представи своя песен. Той изпълни кавър на известната песен "Sweet Caroline", която принадлежи на Нийл Даймънд.

Хиляди фенове единодушно я изпяха заедно с Тайсън. Чисора също изненада. Той излезе на ринга с истинска кралска мантия. Удивителна увереност за Дерек, който беше безнадеждно по-слаб в трилогията.

Още преди началото на битката съперниците успяха да си разменят любезности. Правеше впечатление, че между тях буквално плъзна искра. И още в първите минути на битката започна забавлението. Беше забележимо колко много Чисора иска да отмъсти.

Той се втурна към съперника като танк и заби Фюри на въжетата. Но "Циганският крал" бързо взе инициативата. Отново и отново започна да нанася директни удари в главата на противника. Тайсън спираше всякакви опити за нанасяне на щети с маркови "прегръдки" на въжетата.

Във втория рунд ситуацията се повтори. Чисора започна добре, но бързо окапа под честите клинчове на Фюри. Тайсън използваше всеки шанс да отговори с комбинация от удари. И след един от точните удари Чисора беше разклатен.

"Циганският крал" усети шанса си и се втурна да довърши противника, но нямаше достатъчно време. Дерек оцеля до края на втория рунд. Побоят над Чисора продължи и по-нататък. Той все повече се ядосваше и забравил за защитата, се втурна напред.

Фюри продължи да нанася мощни удари право в целта. Дерек се изправи с мъка, но продължи да се държи. И в края на рунда имаше много неприятен момент. Тайсън рухна на земята и смачка противника с цялото си тяло. Лицето на Чисора показваше, че приземяването е изключително болезнено.

Времето минаваше и ситуацията практически не се промени. Фюри контролираше напълно битката, а Чисора търсеше шансове да нанесе поне малко щети на опонента. Но щом Дерек избухна, Фюри моментално увисна върху него като мъртва тежест и буквално го изтощи с методични удари.

Към края на петия рунд "Del Boy" най-накрая започна да удря. Всичко обаче завърши прозаично - поредните "прегръдки". В шестия рунд Чисора стана нахален и се втурна напред. Той дори започна да намира целта. Фюри се отдръпна, но ударите достигнаха шампиона.

Но нищо критично за Тайсън не се случи. В началото на втората половина на двубоя предимството на Фюри в акцентираните атаки стана колосално. И на Чисора му беше все по-трудно да издържа на ударите. Битката вървеше към естествена и неизбежна развръзка.

Фюри започна откровено да се радва на случващото се. По време на един от клинчовете той дори си позволи да играе с публиката, показвайки езика си. А Чисора продължи да залита. Лицето на Дерек започна бързо да се обезобразява от пропуснатите удари.

"Циганският крал" работеше безотказно, като машина измерваше всяка атака. Фюри беше наясно, че дори и да не успее да завърши битката предсрочно, победата няма да му избяга. Превъзходството над съперника изглеждаше твърде сериозно.

А към проблемите на Чисора се добави още един - подуто ляво око. Статистиката за ударите продължи да плаши, предимството беше почти 3 пъти повече за Фюри. Всичко приключи в края на 10-ия рунд. Фюри започна да сипе удари по главата на съперника си, а търпението на рефера се изчерпа.

Той видя, че Чисора почти е престанал да се съпротивлява и окото му изглеждаше просто ужасно. Затова реферът реши да спре битката. Фюри спечели, но всичко се оказа много странно. Още една битка без много конкуренция едва ли ще е от полза за Тайсън.

Изглежда, че на "Циганският крал" му остава само една достойна цел – и това е Александър Усик! Двамата застанаха лице в лице, след което Фюри го засипа с обиди и закани. Да се надяваме, че след тази безсмислена трилогия ще видим битката, която всички искат.Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес