Зареждане

Ломаченко вече не е същият! Малко вероятно е да стане шампион!

Ломаченко вече не е същият! Малко вероятно е да стане шампион!
Публикувано на: Октомври 31, 2022 в 00:00 ч
Василий Ломаченко спечели трета поредна победа, побеждавайки талантливия Джамейн Ортис с единодушно съдийско решение.

Украинският спортист се представи достойно, сломявайки съпротивата на бившия си спаринг партньор през втората половина на битката. След края на двубоя безспорният световен шампион в лека категория Девин Хейни се качи на ринга.

Двамата боксьори се поздравиха и изразиха желание да се бият. Ако всичко се получи, украинецът ще има възможност да си върне шампионските пояси. Но дали Лома има шанс ? За съжаление битката срещу Ортиз постави много неприятни въпроси за треньорите на Василий.

Украинецът не можеше да хване правилното темпо много дълго време, губейки повечето от началните рундове. На Ломаченко липсваше скорост и реакция, защитата му в няколко епизода даде сериозни пропуски. Но дори когато бившият шампион хвана необходимата вълна, той далеч не беше най-добрата версия на себе си.

Да, той успя да пречупи силен и млад боксьор, въпреки че решението на двама съдии да дадат на ветерана всичките последни шест рунда изглежда съмнително. Когато Василий излезе да се бие за титлата абсолютен световен шампион, той ще бъде на 35 години.

За лека категория това е много сериозна възраст. Битката с Ортис показа, че бързината на украинеца вече не е същата. Да, той все още е много бърз, движи се плавно и е невероятно пластичен. Но предимството в скоростта, което имаше преди, вече го няма. Сега Лома се превърна в "обикновен смъртен".

Точността на Лома сериозно намаля - оказа се, че му е много трудно да удари Джемейн. Украинецът вкара само 31% от тежките си крошета на Ортис, въпреки че средното за Лома обикновено е 48%!

Общо за 12 рунда Ломаченко нанесе повече от 500 удара, от които само 22% попаднаха в целта. За сравнение: в двубоя срещу Ричард Коми процентът на точни удари на Лома беше 45%, а значителните удари - 58%! Има разлика.


Младата суперзвезда Хейни е само на 23 години. Този човек все още е много млад, но настоящият му списък с постижения е възможно най-впечатляващ. Титлата на абсолютния световен шампион, победи над Джордж Камбосос, Хорхе Линарес и Джоузеф Диас.

Девин бързо напредва от битка в битка, което не е изненадващо, предвид възрастта му. В битката с Ломаченко, той ще излезе още по-силен от преди. Хейни притежава мощен удар, отлична издръжливост и размери. А какви козове има Василий в битката за шампионските колани?

Разбира се, техническото ниво на Лома остава ненадминато. Но украинецът винаги е имал трудности срещу големите момчета с тежък удар, а Хейни е просто страхотен за леката категория. Освен това Девин е добре обучен и хитър. В трудни моменти той просто ще вкарва украинеца в клинч, използвайки неговия размер.

Нека бъдем честни - Василий няма почти никакъв шанс срещу млад и гладен шампион. Но Ломаченко никога няма да се предаде и ще даде невероятна битка на Хейни, няма съмнение в това. Това ще бъде последното турне на великия украински боксьор. Към момента просто не виждаме как той ще се справи с Хейни.
Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес