Зареждане

Българската заплаха в UFC

Българската заплаха в UFC
Публикувано на: Септември 3, 2011 в 19:42 ч

Едва ли има фен на бойните спортове в България, който да не знае кой е Станислав Недков и за дебютната му победа в UFC. Родния боец от полутежка категория бе единственият чужденец, който победи бразилец. Стъки нокаутира Luiz Banha в края на първия рунд.

Предлагаме на вниманието ви мнението на един от най-добрите състезатели по жиу-житцу Bruno Bastos (Nova União) относно победата на Стъки в Рио.

Тренирах с Недков, когато се готвеше за двубой в ММА състезанието Sengoku в Япония. Но след подписаване на договор с UFC бе сполетян от лош късмет - нa два пъти му се отлажи двубоя. За жалост в България не се намериха спонсори, които да го подкрепят в подготовката, за това тренирахме само в седмица на двубоя, когато вече беше тук в Бразилия. Но всичко се разви чудесно.

Борческите му умения са на олимпийско ниво и очевидно притежава тежки ръце. Жиу-житцуто му не е добро оръжие, но върши работа за MMA. Също така се надяваме да направим тренировъчен лагер в Далас преди следващия му двубой.


Недков вече е със статистика от 12 победи и нито една загуба. Още по-впечатляващо е че само в две от срещи е изходът да се реши от съдиите. Стъки нокаутирва или принуждава опонентите си да "тапнат".

Дали на сцената има българска заплаха, която скоро ще се изправя срещу имена като Lyoto Machida, Maurício Shogun или дори срещу шампиона Jon Jones? Какво мислите, приятели?

Екипът на ММА България пожелава на Стъки още много победи в Октагона и му благодарим за това, че прослави родината ни.

станислав недков ufc mma

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес