Зареждане

Световно първенство по Комбат Рестлинг 2015

Световно първенство по Комбат Рестлинг 2015
Публикувано на: Август 22, 2015 в 17:18 ч

Събитие: Световно първенство по Комбат Рестлинг 2015
Дата: 22 август, 2015
Място: Варна, България

След няколко години на забрава, атрактивния правилник на  Комбат рестлинг отново е актуален. Започва с бурно развитие в Япония през 90-те , следват години на застой поради липса на телевизионно внимание. Но след, като повечето граплинг правилници започват да затъват във формализиране на правилата и търсене на изкуствени точки,  Комбат рестлинг преживява ренесанс.   Виновници за да се случи това в България са Ивайло Иванов и Камен Георгиев . След като на 30 ноември 2014г. в София се проведе "Combat Wrestling-Sofia Open", света отново се сеща за по-динамични граплинг правила.

Домакините  от ” Боен клуб България” предлагат турнира да се проведе в клетка...и резултата е налице. При чисто време на срещата от 5 минути, клетката не позволява напускане на игралното поле и максималната продължителност на една среща, при която се стига до съдийско решение не надхвърля пет минути и двадесет секунди.

На турнира от ноември , повечето срещи завършваха с приложен ключ или задушаване, а тези които завършваха по точки бяха с резултат, който показваше множество приложени техники. Като в стойка имаше хвърляния, а на земя имаше много смяна на позициите и непрекъснато търсене на заключване.

Вълната започнала в София и Мексико постепенно набира сила и създателя на този правилник , японеца Нориаки Кигучи дава своята благословия: световното ще бъде във Варна на 22 август 2015г.  Схватките ще бъдат в два стила със и без кимона. Като при варианта с кимона -точки няма да се отчитат, а ще се играе до предаване. Подробности на официалният сайт на турнира или на ФБ- страница .

Поради големият интерес в някои от държавите ще се наложи определяне на състави с преборвания, световните сили САЩ -определиха квалификациите да са на 11 април , а в Канада ще бъдат на 23 май 2015г.

Правилата на кратко:
Категориите при мъжете и юношите(16-18г) са 52кг, 57кг, 62кг, 68кг, 74кг, 82кг, 90кг, до 100кг и над 100кг при жените: 48, 52, 56, 60, 64, 68, 72, 80, +80 кг. Времетраенето на една среща е 5 минути, ако има равенство се определят още две продължения по 3 минути. методите за постигане на победа в редовното време са: ключ на ставата, задушаваща техника , респективно предаване на един от опонентите или достигане на 12 точки разлика след прилагане на различни техники, така наречения „затворен” (пасивен) гард е забранен и при използването му състезателите започват отново схватката в стойка.

0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес