Зареждане

Хамзат Чимаев все още се надява на битка с Усман в Абу Даби

Хамзат Чимаев все още се надява на битка с Усман в Абу Даби
Публикувано на: Юни 28, 2023 в 00:00 ч
Непобеденият претендент в полусредна категория Хамзат Чимаев все още има надежда, че ще се изправи срещу бившия безспорен шампион в дивизията и бивш номер едно в категорията Камару Усман на UFC 294 през октомври - той твърди, че все още не са му предложили друг двубой за завръщането в Близкия изток.

Чимаев, настоящият номер четири в ранглистата на претендентите в полусредна категория, е извън битките, откакто през септември миналата година стана съотборник в UFC 279, като победи Кевин Холанд с победа в първия рунд.

Победата доведе Чимаев до 12-0 като професионалист, след оспорвана битка с единодушно решение над някогашния претендент за титлата Гилбърт Бърнс през април миналата година.

В разгара на серия от шест мача без поражение, откакто попадна в октагона през 2020 г., Чимаев все още няма дата за завръщането си към активна състезателна дейност по-късно тази година, въпреки че изглежда, че е предвиден да се бие на UFC 294 през октомври в Абу Даби, ОАЕ.


Роденият в Чечня претендент изглежда си е намерил желаещ опонент за картата в "Етихад Арена", като бившият шампион в полутежка категория Усман му предложи да се бие с него след загубата на титлата в трилогията от Леон Едуардс в UFC 286 през март.

Въпреки това президентът на UFC Дана Уайт първоначално отхвърли предложението за такъв двубой, настоявайки, че няма да организира състезание в междинна категория, което и двамата бойци изглежда приветстваха.

Хамзат Чимаев обсъжда потенциалното си завръщане срещу Камару Усман

Според Чимаев мачът с родения в Аучи Усман изглежда е един от тези, които той все още преследва, настоявайки, че UFC не са му предложили друг двубой.

"Тренираме както обикновено тук, в Стокхолм", заяви Хамзат Чимаев. "Бяхме в Дубай за тренировъчен лагер, но сега се върнахме. След това, един месец преди мача, ще отидем в Абу Даби. Но иначе тренираме както обикновено тук, в Стокхолм. Готови сме за мача.

Възможно е да бъде Камару Усман, на 90 процента", обясни Хамзат Чимаев. "Но той не иска да качи два килограма. Дана Уайт говори за 92 килограма - ще видим. Не е имало коментари за друг мач. Само този."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес