Зареждане

Продължава промяната! Хамзат Чимаев си нае и нов диетолог

Продължава промяната! Хамзат Чимаев си нае и нов диетолог
Публикувано на: Октомври 5, 2024 в 14:00 ч
Чеченската звезда Хамзат Чимаев продължава промяната с хората около себе си. 

Вижте още - Хамзат Чимаев показа, че е сериозен с претенциите за титлата в UFC

В края на миналия месец стана ясно, че "Borz" e направил значителни промени в своя лагер преди UFC 308. Хамзат се готви за изключително важна битка с Робърт Уитакър, която ще се проведе в края на месеца в Абу Даби. Битката ще излъчи следващия претендент за златото в средна категория. Това е причината Чимаев да стане сериозен и да спре с игричките.

В последните седмици чеченеца е сменил почти всички от екипа си. Хамзат тренира в Приелбрусие, където надморската височина започва от 1850 метра. Това показва, че той иска да подобри своята издръжливост в клетката. Йоаким Карлсон, старши треньорът на шведския национален отбор по муай тай, долетя от Стокхолм, за да се присъедини към него. 

Салим Нузалханов, изявен треньор на СССР и Русия по свободна борба, който тренира Бувайсар Сайтиев за Олимпиадата през 2008 г., също се присъедини към лагера на Хамзат. След като Хамзат се премести в ОАЕ, кръгът му включваше много ненужни хора, които го въвлякоха в проблемната ситуация с криптовалута.

След скандала с криптото Чимаев сподели, че хората около него го подвели и той щял да се раздели с тях. Бавно, но сигурно Хамзат премахна ненужните хора и се обгради с професионалисти. Георги Кокиашвили от Setanta Sport разкри, че Чимаев има и нов диетолог. Чимаев е наел д-р Матео Каподалио, който работи с Арман Царукян и в миналото с Гига Чикадзе.

Кокиашвили твърди, че д-р Матео е най-добрият диетолог в света на ММА. Георги вярва, че с помощта на Каподалио Чимаев може да свали килограмите и да се бие отново в полусредна категория. 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес