Зареждане

Хамзат Чимаев обвинен в крипто измама, след като неговият токен SMASH потъна с 94% за 24 часа

Хамзат Чимаев обвинен в крипто измама, след като неговият токен SMASH потъна с 94% за 24 часа
Публикувано на: Юли 6, 2024 в 09:46 ч
След девет месеца и повече без бой Хамзат Чимаев трябваше да намери начин да продължи да получава пари. За съжаление, това включваше измама на всички негови фенове. 

Във вторник непобедената чеченска звезда се включи в социалните мрежи, за да попита в коя криптовалута трябва да инвестира. На следващия ден той обяви пускането на собствена тематична мемори монета, наречена подобаващо "SMASH". 

"Има една криптовалута, създадена за мен. Наричат я "SMASH", заяви Чимаев във видеоклип в X. "Нека да "разбием" заедно, момчета.
 
За съжаление, за всички, които действително са закупили дигиталната монета в момента, SMASH бързо се срина до нула. Според GeckoTerminal валутата се е понижила с 96% в рамките на 24 часа след съобщението на Чимаев да "разбием" на SMASH. 

Това имаше всички признаци на класическа криптопомпа и дъмпинг по доклад на Decrypt

Схемите за "pump and dump" в света на криптовалутите обикновено включват известни личности, които инвестират в токен, силно рекламират този токен, за да стимулират повишаване на цената, и впоследствие продават притежанията си със значителна печалба. Това често води до силен спад или дори срив на цената на токена, което се отразява на нищо неподозиращите притежатели. 


Според Decrypt блокчейн детективът ZachXBT бързо е успял да свърже "вътрешните портфейли", които са дъмпнали по-голямата част от предлагането на токена, директно с портфейлите на екипа за разработка на боеца, което предполага, че това не е нищо повече от организирана измама.

"Използването на анализ на времето потвърждава, че 71% от портфейлите на вътрешните лица и на екипа за разработване са пряко свързани, тъй като са финансирани от един и същ адрес в Ethereum", обясни ZachXBT.

Оттогава Чимаев е изтрил видеото си в X заедно с всичко друго, което го свързва с крипто измамата.

Влакът на Хамзат Чимаев в UFC заспа

Хамзат Чимаев трябваше да се завърне в октагона за първи път през 2024 г. в UFC Саудитска Арабия миналия месец. По-малко от две седмици преди сблъсъка му в главното събитие с Робърт Уитакър, "Borz" серазболя жестоко и беше принуден да се откаже от битката. 

След като нахлу в UFC през 2020 г. и спечели три битки в рамките на два месеца, чеченецът се е състезавал само два пъти през последните две години, като последната му среща беше срещу бившия шампион в полусредна категория Камару Усман на UFC 284 през октомври. "Nigerian Nightmare" влезе в кратък срок, за да замени първоначалния опонент на Чимаев, Пауло Коста, и загуби със съдийско решение.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес