Зареждане

Хамзат Чимаев: Аз съм всепризнат шампион в полусредна категория

Хамзат Чимаев: Аз съм всепризнат шампион в полусредна категория
Публикувано на: Декември 12, 2023 в 12:00 ч
На пръв поглед може да изглежда, че Хамзат Чимаев беше изгонен от полусредната категория, но в действителност се оказва, че той е станал шампион. Чеченският боец е спечелил титлата и всички са го признали, въпреки че ние научаваме чак днес. 

Чимаев беше неразделна част от полусредната категория, в която искаше да спечели титлата. По онова време златото беше държано първо от Камару Усман, а след това от Леон Едуардс. За да спечели шанс за шампионска титла, той предизвика Колби Ковингтън, но той отказа да се бие с него. И тъй като това не беше първият отказ, Хамзат разбра, че Колби е загубена кауза.

Един неочакван провал на кантара принуди Дейна Уайт да размаха пръст на чеченеца. Така той се озова в средна категория, където през октомври победи Усман с решение. "Borz" запази своя непобеден статут и сега гони шанс за златото в новата си дивизия. Той явно не планира да слиза в полусредна категория, защото вече бил всепризнат шампион.

„Преди да се оттегля от полусредна категория, Дейна Уайт наистина искаше да се бия с Ковингтън. Исках да направя същото, но не се получи. Беше много уплашен. Той знаеше, че няма шанс срещу мен и искаше да избегне публичното унижение. 

Не съм сигурен дали наистина е избегнал неудобството, защото сега всички го мислят за страхливец. Във всеки случай сега се смятам за победител поради това. Колби не се отказа в битката, но се отказа вербално и това се брои. 

Леон Едуардс и други се отказаха от мен по абсолютно същия начин. Мислех, че шампионът е единственият човек, който не може да бяга, но сгреших. Едуардс страхливо ме избягваше, така че се преместих в средна категория. 

В тази полусредна категория бях устно признат за шампион от всички. Трябва да се подложа на операция, след което ще отсъствам от игра за няколко седмици. Възстановяването ще продължи до около март, а след това ще ги разкъсам!“, каза Чимаев

Ще успее ли Чимаев и официално да стане шампион ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес