Зареждане

Франсис Нгану предлага съвместно събитие между UFC и PFL

Франсис Нгану предлага съвместно събитие между UFC и PFL
Публикувано на: Май 25, 2023 в 01:00 ч
През януари тази година Франсис Нгану напусна UFC.

Шампионът се отказа от колана си и стана свободен агент. По-късно се появиха различни версии защо африканецът си тръгна. Някои твърдят, че финансовите изисквания на Франсис са основната причина. А други упрекнаха Нгану, че е провалил битката на века.

Те смятаха, че Нгану е избягал точно преди завръщането на легендарния Джон Джоунс. Но последните новини предполагат, че най-добрите в тежка категория на планетата все още могат да се бият в клетката.

Всичко започна с факта, че Дейна Уайт, след последния турнир на UFC, реши да нападне бившия си шампион. Той отново припомни как точно според него Франсис е напуснал организацията:

„Въз основа на това, което знам за сделката, което не е много, не виждам смисъл от нея. Ще платите на човек да не се бие една година, когато той не се е бил от 14 месеца и е имал 3 битки през последните 3 години ? Ние не правим това и когато го освободихме, знаех какво ще последва.

Франсис не иска да поема рискове. Той очевидно не искаше да рискува с Джон Джоунс и след това, което се случи със Сирил Ган, не мога да го виня за това. Мисля, че резултатът ще бъде същият. Мнозинството мисли същото, включително самият Франсис.“, каза Дейна Уайт на пресконференция.

Един опитен президент като Уайт знае точно как да нарани боец и да го ядоса. И с Нгану този номер проработи. Франсис определено се ядоса на думите на Дейна Уайт. Той също отговори на Уайт и му постави ново условие:

„Ако внезапно наистина искате битката с Джон Джоунс да се състои, свържете се с главния изпълнителен директор на PFL, Питър Мъри. Мястото няма значение. Да видим кой наистина се страхува. Джон, аз или ти? Решете се.", написа Нгану.

Франсис отговори силно на президента на UFC. Всъщност не става въпрос за обикновен сблъсък на двама големи бойци в тежка категория. Това ще бъде битка между две промоции - битка за правото да бъдеш считан за най-добрия. Франсис се постави в печеливша позиция.

Ако Дейна Уайт откаже, можете да кажете на всички, че Уайт се страхува за своя шампион. През годините Уайт категорично отказва всякакви предложения за съвместни събития. Със сигурност UFC няма да правят галавечер с PFL, защото UFC пари не делят с никого.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес