Зареждане

Екипът на Хабиб Нурмагомедов отрича, че той дължи над 3 милиона долара данъци

Екипът на Хабиб Нурмагомедов отрича, че той дължи над 3 милиона долара данъци
Публикувано на: Май 15, 2024 в 06:29 ч
Екипът на Хабиб Нурмагомедов опроверга информацията, че участникът на Залата на славата на UFC дължи на Федералната данъчна служба на Русия повече от 3 милиона долара. 

По-рано тази седмица бе съобщено, че бившият световен шампион в лека категория е със замразени множество сметки, включително тези, свързани с промоцията на ММА Eagle FC и благотворителна организация, заради предполагаемото му задължение от 306 млн. рубли, или 3,3 млн. долара. 

Вижте също: Блокираха сметки на Хабиб! Дължи 306 милиона рубли данъци

Според руската информационна агенция ТАСС екипът на Нурмагомедов е нарекъл съобщенията "неточни".

"Информацията за данъчни задължения е неточна", гласи изявлението. "Хабиб продължава да се занимава с бизнес проекти и да ги развива."


Хабиб Нурмагомедов е изправен пред сериозни санкции, ако бъде признат за виновен

Съгласно член 199 от Наказателния кодекс на Руската федерация укриването на данъци в страната е "наказва с глоба в размер от 100 хил. до 300 хил. рубли (от 1 094 до 3 284 долара) или в размер на работната заплата или друг доход на осъденото лице за срок от една до две години, или с арест за срок от четири до шест месеца, или с лишаване от свобода за срок до две години с лишаване или без лишаване от право да заема определени длъжности или да се занимава с определена дейност за срок до три години."

Хабиб Нурмагомедов не се е състезавал в октагона, откакто си осигури защита на третата си титла в лека категория срещу Джъстин Гетхе на UFC 254 през октомври 2020 г. Той си тръгна от спорта с перфектен рекорд от 29-0. 

След като се оттегли, "Eagle" стартира множество бизнеси, включително мрежа за мобилни комуникации, наречена Eagle Mobile, компания за хранителни добавки и вода, ММА клуб и собствена ММА промоция. Според сайта Mash.ru руските власти са били разтревожени, че Нурмагомедов е взел парите, предназначени за данъци, и ги е пренасочил към бизнес начинания извън страната. 

Съобщава се, че предварителните проверки на многобройните му фирми "са открили нередности в документите", което е довело до пълен одит и последващо замразяване на сметките му.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес