Зареждане

Брок Леснар или Чък Лидъл: Алистър Овърийм казва кой е бил по-трудния съперник

Брок Леснар или Чък Лидъл: Алистър Овърийм казва кой е бил по-трудния съперник
Публикувано на: Август 7, 2024 в 00:00 ч
Роденият в Холандия Алистър Овърийм се е бил с Брок Леснар в UFC и с Чък Лидъл в PRIDE FC. "Demolition Man" има богата кариера по целия свят. Неотдавна заедно с Куинтън "Rampage" Джаксън Оверием посочи кой е по-труден опонент между Брок Леснар и "The Iceman" Лидел.

Брок Леснар или Чък Лидъл

Брок Леснар е бивш състезател на WWE и отличник в колежанската борба на NCAA. Тежкоатлетът премина към ММА и успя да завоюва титлата на UFC в тежка категория, като победи Ранди Кутюр. Леснар и Овърийм се биха в тежка категория, като холандският спортист взе победа с TKO.


'The Iceman' Чък Лидъл е един от бойците, които спомогнаха за утвърждаването на UFC като масов спорт в САЩ. Боецът се отличаваше с нокаутиращия си стил. Бившият шампион на UFC в лека тежка категория бе включен в турнира на PRIDE FC в Япония. Роденият в САЩ Лидъл води задочна война срещу Овереем, преди да го нокаутира. След това Лидъл загуби от "Rampage" Джаксън в това Гран При.

Алистър Овърийм

Холандският боец Алистар Овърийм се е бил по целия свят в множество организации. Той успя да спечели титли в DREAM, Strikeforce и K-1. Освен това се е състезавал в GLORY, PRIDE FC, UFC и др. По време на богатата си кариера той се е изправял срещу легендарни фигури като Бадр Хари, Франсис Нгану, Стипе Миочич, Жуниор дос Сантос, Мирко Кро Коп, "Shogun" Руа, Питър Аертс, Витор Белфорт, Игор Вовчанчин, както и, разбира се, Чък Лидъл и Брок Леснар. 


Относно сравнението между Леснър и Лидъл, Овърийм обясни:

"Чък в PRIDE. Когато бях млад, бях на 23 години, когато се бих с него, не знаех нищо. Тренировките не бяха добри, нямаше сила от кондицията. Треньорите ми тогава ... Люсиен Карбин - беше нещо като традиционен треньор и нещата му не работеха. Искам да кажа, че коленете работеха, но освен това нямах други оръжия. Не съм виждал никакви ниски и високи удари. Всички тези неща не работеха."

Холандско-суринамският Люсиен Карбин е един от първите ученици в залата Mejiro Gym в Холандия, основана от Ян Плас. Това е една от залите, отговорни за прехода на карате киокушин към холандския стил кикбокс


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес