Зареждане

Емил Костов защити 4-ти дан в Япония

Емил Костов защити 4-ти дан в Япония
Публикувано на: Април 26, 2009 в 16:08 ч

Световният Шампион по Карате Киокушин Емил Костов взе участие в организирания от централната квартира на Световната Карате Киокушинкай Организация, изпит за защитаване на висша степен.

Събитието се проведе в Ичи Геки – Плаца – Токио – Япония на 28-ми Март.

На изпита, в който взели участие само представители на Япония, нашият боец – единствения чужденец, защити 4-ти Дан.

Емил Костов бе удостоен със специална изпитна програма, която японците прилагат на известни топ-бойци в Карате Киокушин, сред които е нашият Шампион.

 emil kostov емил костов карате


Изпитът, който продължил 5 часа, започнал с традиционните кихон, ката и физическа издръжливост.

Специалното в изпита за Сенсей Костов било това, че за него били поканени допълнителни бойци от Япония, с които той се съревновавал 40 спаринга (кумите).

Боевете на Емо Костов били един след друг без почивка, всеки един по 1 мин. – общо 40 минути.

Разбира се изпитът бил проведен лично от Директора на Световната Организация – Канчо Шокей Матцуи, придружен от Шихан Года и един от най-добрите треньори в света на Карате Киокушин – треньора на бразилската школа – Шихан Изоби.

Емил Костов защитава І-ви Дан през 1995г. пред Шихан Колинс, който е един от малкото бойци в Света, защитил 100 боя. За ІІ-ри Дан нашия боец се явява през 1998г. в Полша пред Шихан Макото Накамура – който е двукратен Световен Шампион на без-категории през 1979 и 1984г.. Следва 3-ти Дан през 2001г. – в Румъния пред самия Директор на Световната Организация – Канчо Шокей Матцуи, който е Двукратен Шампион на Япония  през 1985 и 1986г., Световен Шампион на без-категории през 1987г.  и който е защитил 100 боя.

След изключителното представяне от страна на българският Шампион, той официално е и Първият българин защитил 40 боя и ІV Дан по Карате Киокушин в Япония!

Източник: БФКК

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес