Зареждане

Мани Пакяо стана конгресмен

Мани Пакяо стана конгресмен
Публикувано на: Май 14, 2010 в 09:28 ч

Единственият световен шампион по бокс в седем различни категории Мани Пакяо продължава да пише история. Той беше избран за конгресмен в парламента на Филипините. Талантът събра близо 80 хиляди вота в местното гласуване за единственото място, давано на провинция Сарангани. Прекият му конкурент Рой Чионгбиан, чиято фамилия е с дълбоки корени в политиката, взе около 40 хиляди гласа.

След успеха Пакяо обяви, че ще се опита да подобри условията за живот в своята страна. Самият той израства в бедност. Не успява да завърши училище, защото майка му няма пари да го издържа. Той напуска дома още преди да е навършил 16.

Невероятните боксови умения носят световна слава на Пакяо (51 победи, 38 с нокаут, 3 загуби и 2 равни). През ноември миналата година филипинецът влезе в историята. Той отказа пуерториканската звезда Мигел Кото и стана световен шампион в седма различна категория. Талантът няма загуба вече пета година. Сред неговите жертви са големи имена като Оскар де ла Оя, Рики Хатън, Марко Антонио Барера, Ерик Моралес, Хуан Мануел Маркес и др.

бокс
 

източник: sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес