Зареждане

19-годишен боксьор е в мозъчна смърт след боксов мач

19-годишен боксьор е в мозъчна смърт след боксов мач
Публикувано на: Септември 29, 2024 в 06:00 ч
Талантливият индийски боксьор Каран Пипалия се би на Държавното първенство по бокс в Гуджарат, но след като колабира на ринга, сега го поддържат жив само с апарати. Семейството на младия боец е съсипано, а бащата обвинява неорганизираността на хората, които отговарят за първенството.

19-годишният боксьор, който имаше обещаваща кариера, се изправи срещу Харшвардхан Ратход в категория до 63,5 кг, но краят на битката се оказа ужас, който никой не очакваше. В края на третия рунд младият боец колабира и състоянието му беше толкова тежко, че трябваше незабавно да бъде откаран в болница.

Според местни медии той е получил мозъчен кръвоизлив и веднага е бил опериран. За съжаление и след това здравето му не се подобри. Сега лекарите потвърдиха, че мозъкът на Каран е спрял да работи и само машините го поддържат жив.

Млад мъж, който е имал целия си живот пред себе си, сега е в състояние, от което няма връщане. Баща му Бхарат Пипалия не може да се примири с идеята, че ситуацията е можела да се развие по различен начин, ако е имало по-добра организация и здравеопазване.

„На събитието имаше 150 участници, но липсваше достатъчен брой линейки. Разбрах, че синът ми е откаран в болницата с кола, защото на място е имало само една линейка. Ако имаше повече от тях, той можеше да получи бърза медицинска помощ и можеше да бъде спасен.“, каза разстроеният баща пред Times of India.

Светът на бокса е шокиран и много хора се питат дали трагедията е можела да бъде предотвратена. Историята на Каран Пипалия напомня колко опасни могат да бъдат бойните спортове и колко важно е да се осигури адекватна медицинска помощ при такива събития.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес